Síugrás

Simon Ammann lázas, de ugrania kell csütörtökön

  • VNA

Betegsége miatt ugyan minden hivatalos programját lemondta Simon Ammann szerdán, de csütörtökön mindenképpen ugrania kell.

Bár a tavasz folyamán még a visszavonulás gondolatával is kacérkodott, mégis a maradás mellett döntött és a pályafutásából még egyedüliként hiányzó trófea, a Négysáncverseny megnyeréséért indul harcba a svájci Simon Ammann. A nyári versenyeket szinte teljesen kihagyó és a téli formáját is december végére élesítő négyszeres olimpiai bajnok számára azonban nem alakulnak jól az előkészületek a várva-várt versenyre. Szerdán ugyanis lázas betegsége miatt minden sajtóidőpontot lemondott, sőt még az oberstdorfi selejtező rajtszámainak kiosztásán sem vett részt.

Simon Ammann csak a Négysáncversenyt nem nyerte meg a síugrás jelentős trófeái közül
A sok program helyett inkább az ágyban maradó Ammann számára azonban csütörtökön fontos esemény jön, hiszen idén nem szerepel az összetett Világkupa első tíz helyezettje között, ami azt jelenti, hogy a selejtezőben nem lesz az ún. minősített ugrók között, így számára már a kvalifikáció is komoly téttel bír. Ha nem jut be ugyanis a csütörtök délutáni selejtező legjobb ötven ugrója közé, már rögtön az első lépcsőfoknál elbukhat a Négysáncverseny megnyerésére alapozott terv.