Tottenham

Redknapp szerint Bale középen is ellenállhatatlan

A Tottenham Hotspur kétgólos győzelmet aratott a Norwich City vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának keddi játéknapján. A Spurs mindkét találatát Gareth Bale szerezte, akit ezúttal a bal oldal helyett középen játszatott Harry Redknapp, a menedzser szerint a walesi ezen a poszton is igazolta klasszisát.

Redknapp kijelentette, csak a Real Madrid, a Barca vagy a City tudná megfizetni a walesit, de nekik sem adják el."Szabad kezet adtam neki, a bal oldal helyett Rafa (van der Vaart) mellett futballozott középen. Így a védőknek sokkal nehezebb volt vele felvenniük a harcot, hiszen bárhol felbukkanhatott, míg a szélről csak befelé vagy előre mehet. A második gólnál láthattuk, hogy ha megtalálja a teret, ahol el tud futni, akkor megállíthatatlan" - dicsérte a villámgyors walesit Redknapp.

"Csodálatos futballista és csodálatos versenyző. Három védő is tehetetlen vele szemben, fejleni is remekül tud, olyan erős, mint egy bika - folytatta a menedzser, majd a Bale után ácsingózóknak is üzent. - Gareth nem eladó. Csak a Barcelona, a Real Madrid és a Manchester City tudná megfizetni a vételárát és a bérét, de az elnök úr kijelentette, hogy semmiképp sem engedjük el."

A 22 esztendős szélső tehetségét a Norwich főnöke, Paul Lambert is elismerte. "Egy igazi klasszis, aki folyamatosan hozza a formáját. Csalódott vagyok a kapott gólok miatt, de egy ilyen csapat ellen nem volt ellenszerünk."

A Norwich-Tottenham (0-2) mérkőzés összefoglalója