NBA

Kobe Bryantéknek harmadjára sikerült a győzelem

Öt mérkőzéssel folytatódott az NBA csonka szezonja, az LA Lakers, a Miami Heat, a Portland és az Oklahoma City egyaránt pályára lépett – a vasárnapi szezonnyitó óta immáron harmadszor, pihenőnap nélkül. A New Jersey Nets a drámai Lakers verés után hazai pályán kapott hatalmas pofont az Atlanta Hawkstól, míg a Milwaukee Bucks egy újabb szoros mérkőzést játszott le, amit ezúttal Brandon Jenningsék húztak be.

A játéknap legnagyobb arányú győzelmét aratta az Atlanta Hawks a New Jersey Nets otthonában. Talán Derrick Rose-ék túlságosan is elkényelmesedtek az utolsó pillanatban kiharcolt Lakers elleni győzelem után, az mindenesetre tény, hogy a találkozót úgy vesztették el, hogy egy percig sem vezettek a meccs folyamán! A Hawks húzóembereinek a cserepadról érkező játékosok bizonyultak. Zaza Pachulia 13 ponttal és 11 lepattanó összeszedésével hívta fel magára a figyelmet, míg Vladimir Radmanovic a Hawks legeredményesebb játékosaként 17 ponttal zárta a mérkőzést. A vendégek védelmével nem tudott mit kezdeni a New Jersey Nets, az első negyedben mindösszesen 23%-os hatékonysággal dobálták a kosarakat, és az egész találkozót tekintve (31%) sem lett sokkal jobb ez a mutató. A Nets utolsó szezonnyitóját játszotta New Jersey-ben, jövőre már Brooklyn Nets néven folytatja a klub, miután beköltözik új otthonába, a Brooklynban található Barclays Centerbe.

Bryantéknek harmadjára sikerült
Ray Allen és Rajon Rondo is 20 pont fölé jutottak és a csapat összességében 107 ponttal zárta az estét, de ez is kevés volt a Boston Celticsnek a győzelemhez a Miami Heat ellen. Chris Bosh dupla-duplát ért el (18 pont-11 lepattanó), Wade, James és Cole pedig egyaránt elérték a 20 pontos határt a 115-107-re megnyert találkozón. A Heat a háromnapos szezonrajt után 2 győzelemmel és 1 vereséggel vonulhat pihenőre.

Milwaukee-ban mindenki az újonc Jon Leuer játékát dicséri, aki remekül vette a kezdetét az új szezonnak. A Bucks második körös húzása 1:17-tel a vége előtt triplát dobott, ami hozzájárult ahhoz, hogy megtartsák a hazaiak az előnyüket. Leuer végül 14 ponttal és 8 lepattanóval tűnt ki a mezőnyből, de az igazán megsüvegelendő mutatója a 7 kísérletből való 5 eredményes dobása. Az utolsó negyedben a vendég Minnesota mindent megtett a fordítás érdekében, 27-19-re hozták a záró játékrészt. Kevin Love volt a végső rohamnak a vezére, 31 pontja és 20 lepattanója után senki sem mondhatja, hogy nem rajta múlott, azonban három ponttal így is lemaradtak a hosszabbítás kivívásától. A Bucks 98-95-re nyert.

A Portland Trail Blazers két nap alatt második győzelmét szerezte, ezúttal a Sacramento Kings lett az áldozat. Marcus Camby még azzal is elviccelődött a meccs után, hogy csapata készen állna arra, hogy másnap is pályára lépjen. A hazaiak a kezdő ötöstől és a cseréktől is megbízható teljesítményt kaptak: Gerald Wallace nevéhez 25 pont, 8 lepattanó, valamint 5 assziszt fűződött, de Nicolas Batum is élt a lehetőséggel, és 15 pontot valamint 5 lepattanót szedett bő 29 perc játékidő alatt. A Portland nyert 101-79-re, csütörtökön pedig Denverben folytatják a menetrendet.

Kobe Bryant fellélegezhet, csakúgy mint az egész Lakers. Bár nem olyan rövid a szezon, hogy a három vereséggel kezdődő szezon rögtön érvágás legyen egy csapatnak, de mégis fellélegezve térhettek nyugovóra a Los Angeles-iek, miután az Utah Jazzt elpáholták hazai pályán. Bryant 26 pontig, Paul Gasol 22 egységig jutott, amivel sikerült elkerülniük a 0-3-as szezonrajtot, ami csupán a negyedik lett volna a klub történetében. A Lakers a harmadik negyedben húzott el igazán, amikor is 27 pontot szereztek, míg a Jazz-játékosoktól csupán 8-ra tellett. A pillanatnyi sikernek azonban sokáig nem örülhetnek Bryanték, hiszen csak egy pihenőnapot kaptak a ligától a New York elleni csütörtöki találkozó előtt.

NBA
3. játéknap
New Jersey Nets-Atlanta Hawks 70-106
Miami Heat-Boston Celtics 115-107
Milwaukee Bucks-Minnesota Timberwolves 98-95
Portland Trail Blazers-Sacramento Kings 101-79
Los Angeles Lakers-Utah Jazz 96-71