Liverpool

Dalglish védelmébe vette Andy Carrollt

Andy Carrollt januárban 35 millió fontért igazolta le a Liverpool a Newcastle-től, a csatár azóta 28 mérkőzésen mindössze öt gólt szerzett a Vörösök mezében. Kenny Dalglish menedzser szerint a legnagyobb problémát a média fokozódó nyomása okozza.

A csatárt januárban 35 millió fontért igazolta le a Liverpool a Newcastle-től, azóta mindössze öt gólt szerzett."Megmondjam mi a legnagyobb probléma? Ti magatok! - válaszolt a faggatózó riportereknek Dalglish a soron következő bajnoki, a Newcastle United előtti sajtótájékoztatón. - Minden héten ugyanazokat a kérdéseket hallom. Bár most ez egyszer érthető, hiszen korábbi csapata ellen lép pályára, de csak ha ő is akarja."

"De a többit nem értem. Azt hiszem, valaki közületek igencsak nagy képzelőerővel van megáldva Andyval kapcsolatban. Andy nagyon szerencsés, hogy ennyit foglalkoztok vele - replikázott a skót menedzser. - Ami minket illet, úgy gondoljuk, hogy Andy nagyon kemény munkát égez, alkalmazkodik az új klubhoz, az új stílushoz és a mi filozófiánkhoz. Nincs semmi gond az önbizalmával" - tette hozzá Dalglish.

A 22 esztendős Carroll a Szarkák neveltje, 2006-ban debütált a felnőttcsapatban. Januárban Fernando Torres helyére érkezett 35 millió fontért, ezzel ő minden idők második legdrágább angol futballistája (Rio Ferdinand mögött). Eddig azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket (ahogyan Torres sem a Chelsea-ben...), 19 bajnokin három gólt szerzett, minden sorozatot tekintve összesen 28 mérkőzésen ötször volt eredményes a Vörösöknél.

A Liverpool pénteken este 20:45-től fogadja a Newcastle-t a Premier League 19. fordulójában.