PSG

Ancelotti és Leonardo 5 órán át tárgyaltak, az olasz hamarosan aláírhat

megosztom

A Paris Saint-Germain egyelőre csak arról adott ki hivatalos közleményt, hogy nem ad ki hivatalos közleményt, de a klub sportigazgatója, Leonardo 5 órán át tárgyalt a korábban a Juventust, a Milant és a Chelsea-t is irányító Carlo Ancelottival, így jó esély van rá, hogy az olasz szakember lesz a francia csapat vezetőedzője.

Ancelotti a hírek szerint kedd óta a párizsi Intercontinental Hotel vendége, és a szerdai napból 5 órát a Parc de Princes stadionban, a PSG főhadiszállásán töltött, ahol a francia együttes sportigazgatójával, a brazil Leonardóval tárgyalt. A megbeszélés után az újságírókat kikerülve távozott, és Perre Octave Arrighi, a Paris Saint-Germain kommunikációs igazgatója is csak annyit közölt, hogy a klub csütörtökig semmiféle hivatalos nyilatkozatot nem ad ki az ügyben.

Carlo Ancelotti és Lenoardo az AC Milan egyik mérkőzésén

A francia lapok értesülései szerint az olasz szakember 6-7 millió euró körüli éves fizetést kaphat, és két és fél éves szerződést írhat alá. Azt is tudni vélik, hogy a tárgyalásokat még a héten befejezik, és Szilveszter előtt Ancelotti még az új igazolásokat is lefixálja Leonardóval. Az edző korábbi játékosai közül a Chelsea-től Florent Malouda, a Milantól pedig Alexandre Pato kerülhet Párizsba, de további labdarúgók érkezése is várható.

Ancelotti 1995 óta tartó edzői karrierje során a Reggiana, a Parma, a Juventus, a Milan és a Chelsea szakvezetője is volt, és együtteseivel kétszer nyerte meg a BL-t, egyszer-egyszer az olasz és az angol bajnokságot, az Olasz és az Angol (FA) Kupát valamint a klubvilágbajnokságot. A Chelsea-től az előző idény végén távozott.

Leonardo december 22-én bocsátotta el Antoine Kombouarét, az eddigi vezetőedzőt annak ellenére, hogy az együttes vezeti a francia bajnokságot.

megosztom