Sportfogadás

A Sixers Arizonában szerezheti meg első győzelmét

  • Barcsai Róbert

A Philadelphia 76ers folytatja nyugati túráját, hajnalban a Phoenix Suns otthonában lép pályára. Mindkét csapat vereséggel kezdte a szezont, a Sixers Portlandben kapott ki, míg a Phoenix hazai pályán bukott a New Orleansszal szemben.

ElőzményekA Suns a nyitómeccsen a New Orleans Hornetset fogadta, 85-84 arányban kaptak ki a Napocskák. Véleményem szerint gyalázatosan gyengén játszott a Suns, egyedül Robin Lopez nyújtott kimagasló teljesítményt, ő a padról beállva 21 pontot, valamint 7 lepattanót szedett össze.

A Philadelphia is vereséget szenvedett az első mérkőzésén, igaz, hogy jóval erősebb ellenféllel szemben, őket a Portland győzte le 107-104-re. Összességében a Sixers tisztességesen helytállt Portlandben, mert bár a vereség papírformának tekinthető, a csapat mégis végig közel tudott maradni a Blazershez. A csapat legeredményesebb játékosa egyébként Lou Williams volt, aki a cserepadról beállva 25 pontot szerzett.

SérültekMindkét edző örömére egyik oldalon sincs hiányzó játékos.

 

Trendek:
- A PHI utolsó 10 Nyugati Konferenciás csapatok ellen játszott mérkőzésén az Overek aránya 8-2.
- A PHI utolsó 12 mérkőzésén az Underek aránya 9-3.
- A PHI utolsó 8 Csendes-óceáni csoportos csapatok ellen játszott mérkőzésén az Overek aránya 6-2.
- A PHX utolsó 22 Atlanti csoportos csapatok ellen játszott mérkőzésén 15-7-es ATS mutatót ért el.
- A két csapat utolsó 21 egymás elleni mérkőzésén a favorit 17-4-es ATS mutatót ért el.
- A két csapat utolsó 9 találkozóján Phoenixben a PHI 2-7-es ATS mutatót ért el.

 

 

 

 

 

 

MegjegyzésATS: Főleg amerikai sportoknál jellemző rövidítés. Jelentése At The Spread, azaz hendikeppel szemben. A Phoenix 15-7-es ATS mutatója azt jelenti, hogy a 22 alkalomból 15 alkalommal tudtak hendikeppel nyerni, vagy ellenük adott hendikep határán belül maradni, hétszer pedig nem tudtak hendikeppel nyerni, vagy határon belül maradni.

Egymás elleni eredményekMivel mindkét csapat komoly átalakulásokon ment végig a tavalyi szezon előtt, ezért csak a tavaly lejátszott mérkőzéseket érdemes megnézni head-to-head szempontjából.

Egymás elleni eredmények:
Dátum Párosítás Eredmény
2011.01.24. Philadelphia-Phoenix 105-95
2010.01.29. Phoenix-Philadelphia 110-123

 

 

 

 

Hathárom tipp: Philadelphia 76ers -1.5

 

 

 

AnalízisA két csapat között sokkal nagyobb tudásbeli különbség van a Philadelphia javára, mint azt a hendikep sugallja.
A Phoenix Suns évek óta komoly problémákkal küzd, talán a tavalyi volt az utolsó olyan szezon, amikor még viszonylag jó produkciót tudtak nyújtani. Véleményem szerint Nash és Hill nem fogják bírni a csonka szezon miatti hajtást, ha pedig ők gyengébb teljesítményt nyújtanak, akkor a csapat gyakorlatilag megszűnt létezni. A Suns jelen pillanatban a két öregen kívül csupa kiegészítő emberből áll, olyanokból, akik talán Gortatot kivéve sehol sem férnének be a kezdőbe. Ha az előző mérkőzésből indulunk ki, akkor talán azt mondhatjuk, hogy nem fog még egyszer ilyen rosszul dobni a csapat (Hill 3/10, Dudley 3/11, Frye 1/6, Brown 1/8), de azt sem szabad elfelejteni, hogy Robin Lopez 21 pontja is minden bizonnyal csak egy durva kilengés volt. Véleményem szerint jelen pillanatban az NBA legtúlértékeltebb csapata a Suns sportfogadási szempontból.

A Philadelphia ezzel szemben egy formálódó csapat, tele jobbnál-jobb fiatalokkal, valamint egy nagyon erős kispaddal. A fiatal Holiday képes sok ponttal terhelni az ellenfelet, Andre Iguodala egyértelműen a csapat vezéregyénisége, képes nagyon jól védekezni. A palánk alatt a Brand-Hawes duó is jól védekezik, sok pattanót szerezni. Azt is fontos megjegyezni, hogy a Sixers már évek óta az egyik legjobb kispaddal rendelkezik. A Philadelphiának olyan ponterős cseréi vannak, mint Thaddeus Young, Lou Williams, vagy a nagyon fiatal Evan Turner.

Andre Iguodala a Philadelphia 76ers vezéregyénisége

Összességében a rájátszásra hajtó Sixersnek nem okozhat problémát a gyengécske Phoenix legyőzése, még idegenben sem.

A 4. játéknap programja:
00:00 Toronto-Indiana
01:00 Charlotte-Miami
01:30 Atlanta-Washington
01:30 Detroit-Cleveland
02:00 Memphis-Oklahoma
02:00 New Orleans-Boston
02:30 San Antonio-LA Clippers
03:00 Denver-Utah
03:00 Phoenix-Philadelphia
04:30 Golden State-New York