NBA

Ismét hatalmas verést kapott a Dallas, Kevin Durant vezérletével nyert a Thunder

  • Barcsai Róbert

Az NBA második játéknapja 12 mérkőzést tartogatott a nézőknek, ismét pályára lépett a Dallas, a Chicago, a Los Angeles Lakers, az Orlando, valamint az Oklahoma, de bemutatkozott a Denver, a Memphis és a San Antonio is.

A játéknap első mérkőzésén bemutatkozhatott az idei 1/1-es választott, Kyrie Irving, aki 26 perc alatt 12 mezőnykísérletből csupán kétszer talált be, így hat ponttal, hét assziszttal valamint három lepattanóval zárt. Csapata, a Cleveland Cavaliers hazai pályán szenvedett vereséget a Toronto Raptorstól 104-96 arányban.

Stephen Jackson immár Milwaukee-mezben térhetett vissza előző klubjához, a Charlotte Bobcatshez, azonban Jacksonnak nem volt sok oka az örömre, hiszen a mérkőzés során folyamatosan faultproblémákkal küzdött, így csupán 17 percet tölthetett a pályán. A rendkívül fordulatos mérkőzésen félidőben még 11 ponttal vezetett a Bucks, azonban a Bobcats jól hajrázott, így egy ponttal nyerni tudtak Corey Magette-ék.

A másik két „korai” mérkőzésen a megerősödött Indiana és az Orlando is nyert hazai debütáló mérkőzésén, előbbi a Detroit Pistonst, utóbbi pedig a Houston Rocketset verte. Dwight Howard igyekezett rácáfolni azokra a feltételezésekre, amelyek szerint elvesztette motivációját, 21 pont mellett 7 lepattanót gyűjtött. Supermanen kívül Hedo Türkoglu is kiemelkedően játszott, aki 23 pontig jutott.

A nap talán legizgalmasabb mérkőzésén a New Jersey Nets hátrányból fordítva tudott nyerni Washingtonban, Deron Williams 23 pontot szerzett, Kris Humphries pedig dupla-duplát ért el, 21 pont mellett 16 lepattanót gyűjtött. A tavalyi szezonban az Év Újonca szavazáson második helyet elért washingtoni John Wall rendkívül gyenge napot fogott ki, 13 dobásából csupán 3 ment be, összesen 13 pontot szerzett, 8 lepattanó és 5 assziszt mellett.

Az Oklahoma City a back-to-back másnapján Minnesotába látogatott, ahol szoros végjátékot követően négy ponttal nyertek. A csapat legjobbja Kevin Durant volt 33 ponttal. A Minnesota csapatában bemutatkozott Ricky Rubio, aki 26 perc alatt 6 pontot, 5 lepattanót és 6 asszisztot szerzett.

Kevin Durant 33 pontot szerzett
Ismét pályára lépett a címvédő Dallas Mavericks, azonban Nowitzkiék ezúttal is csúfos vereséget szenvedtek. A Denver már félidőben 27 pontos előnyre tett szert, a végeredmény pedig 115-93 lett. A hazaiak legjobbja ezúttal is Dirk Nowitzki volt, aki 20 pontot és 4 lepattanót szerzett. A Denver fiatal irányítója, Ty Lawson 27 pontig jutott.

Az elmúlt év legnagyobb meglepetése, a Memphis Grizzlies tavalyi első körös rájátszásbeli ellenfeléhez, a San Antonio Spurshöz látogatott. A Spurs revansot vett, hiszen viszonylag simán 95-82-re nyertek Parkerék. Az igazsághoz tartozik az is, hogy a hazaiaknál Tim Duncan, valamint DeJuan Blair is komoly faultgondokkal küzdött.

A Chris Pault elveszítő New Orleans Hornets szinte teljesen új csapattal nyert a Phoenix Suns otthonában. A csapat vezéregyénisége Eric Gordon volt, aki 20 pontot dobott. A Hornets félidőben már hét ponttal vezetett, majd egy gyenge harmadik negyedet követően szoros végjáték következett. A 85-84-es végeredményt Eric Gordon alakította ki, aki a dudaszó előtt négy másodperccel győztes kosarat szerzett. A hazaiak legjobbja a kispadról beálló Robin Lopez volt: 21 pont mellett 7 lepattanót gyűjtött.

A játéknap egyik leglátványosabb mérkőzése a Portland-Philadelphia volt. A hazaiak LaMarcus Aldridge és Gerald Wallace vezérletével legyőzték a 76ers gárdáját. A vendégek centere, Spencer Hawes egy assziszttal maradt el a tripla-duplától: 10 pont mellé leszedett 14 lepattanót, valamint kiosztott 9 gólpasszt is.

A Los Angeles Lakers vesszőfutása ma este Sacramentóban folytatódott, Mike Brown fiai ismét vereséget szenvedtek. Kobe Bryantet ma sem zavarta sérülése, ezúttal 29 pontig, 5 lepattanóig, valamint 6 asszisztig jutott. A mérkőzés legnagyobb meglepetését Metta World Piece, azaz Ron Artest okozta, aki a kispadról beállva 19 pontot gyűjtött. A hazaiaknál Marcus Thornton 27, míg Tyreke Evans 20 pontot szerzett.

A nap zárómeccsén a Chicago Bulls óriási meglepetésre kikapott a Golden State Warriors otthonában. A Bulls oldalán Derrick Rose nagyon gyengén szerepelt, 13 pontot szerzett, azonban csapattársa Luol Deng dupla-duplát ért el, 22 pont mellett 10 lepattanót gyűjtött. Hazai oldalon ismét az Ellis-Curry-Lee trió villogott, hárman összesen 69 pontot termeltek.

NBA
2. játéknap
Cleveland-Toronto 96-104
Charlotte-Milwaukee 96-95
Washington-New Jersey 84-90
Indiana-Detroit 91-79
Orlando-Houston 104-95
Minnesota-Oklahoma City 100-104
San Antonio-Memphis 95-82
Dallas-Denver 93-115
Phoenix-New Orleans 84-85
Sacramento-LA Lakers 100-91
Portland-Philadelphia 107-103
Golden State-Chicago 99-91