Átigazolás

A Manchester United ismét érdeklődik Sneijder iránt

A nyári átigazolási szezon egyik slágere a Wesley Sneijder-Manchester United kapcsolat volt, a transzfer végül nem valósult meg, de úgy tűnik, a Vörös Ördögök ismét harcba szállnak az Inter középpályásáért.

Az egyik indok ugyanaz, mint fél évvel ezelőtt, az Internazionale anyagi gondokkal küzd, amire remek gyógyír lenne a holland válogatottért befolyó több tízmillió euró. A hírek szerint a nyáron Sneijder magas fizetési igénye hiúsította meg az üzletet, a holland ezt cáfolta, elmondása szerint közte és Samuel Eto'o között hezitált a milánói egyesület, valamelyiküket el kellett adni, végül a kameruni eladásából befolyó pénz stabilizálta a klub anyagi helyzetét.

A kék-feketék pénzügyi stabilitása mellett Sir Alex Ferguson is erősítést tervez. A menedzser néhány napja még arról beszélt, hogy csak sérülés kényszerítheti erősítésre, és mivel a csapatból sorra dőlnek ki a játékosok, elgondolkodhat Sneijder megszerzésén. Főleg azért, mert a hollandot a visszavonuló Paul Scholes utódjának szánták. A szezon elején még úgy tűnt, a fiatal Tom Cleverley megoldja a problémát, de a 22 esztendős középpályás megsérült, eddig mindössze öt bajnokin szerepelt, míg Darren Fletcher bélbetegsége miatt bizonytalan ideig szünetelteti karrierjét.