EURO 2012

A lengyel kapitány jövője a tét a csoportkörben

  • VNA

A szövetségi kapitány állásába kerül, ha Lengyelország nem jut tovább a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokságon a csoportjából.

A december másodikán elkészült sorsolás után nagy az optimizmus Lengyelországban, a csapat szurkolói most már szinte elvárják a házigazda csapattól, hogy továbbjussanak a 2012-es Európa-bajnokság csoportköréből. Azt senki sem cáfolja, hogy Fortuna istenasszonya ne fogadta volna kegyeibe a lengyel labdarúgó válogatottat, hiszen a cseh-görög-orosz hármasnál aligha kaphattak volna könnyebb csoportellenfeleket.

A továbbjutást érő első két hely megszerzése persze így sem ígérkezik könnyűnek, amit jól tud a szövetségi kapitány, Franciszek Smuda is. „Nagy megtiszteltetés, de ugyanakkor hatalmas felelősség is, hogy én vagyok a kapitány. Azon dolgozunk, hogy továbbjuthassunk a legjobb nyolc közé. Van egy külön kitétel a szerződésemben, amely arról szól, hogy ha a csoportkör után kiesünk, automatikusan elveszítem az állásomat. Ha továbbjutunk, akkor beszélhetünk csak a későbbi hosszabbításról” - nyilatkozta a csapatot 2009 vezető szövetségi kapitány.