Premier League

Cserekapusa mentett egy pontot a Fulhamnek a Chelsea ellen

Sokáig fantáziátlan játéka akadályozta a Chelsea-t abban, hogy gólokat szerezzen a Fulham ellen a Premier League 18., karácsonyi fordulójának nyitómeccsén, majd a hajrában a vendégek kapujában a sérült Schwarzert helyettesítő Stockdale akadályozta meg Drogbáék győzelmét.

A lassan csordogáló első félidőben a Fulham villant először, Clint Dempsey távolról lőtt Cech kapujára, de a hálóőr kiütötte a labdát a jobb alsó elől a 9. percben. A következő időszakban Orlando Sá fickándozott, de előbb blokkolták egy lövését, majd nagy helyzetben a hazaiak kapuja fölé fejelt.

Csak ez után következett a Chelsea, de Torres rögtön egy remek mozdulattal próbált gólt szerezni. Mata jobb oldali beadása után két védő mellett mellre vette a labdát, majd még a levegőből tüzelt, de pont Stockdale-t találta el, aki így védeni tudott. A következő lehetőség Sturridge-é volt, aki kissé a jobb oldalról lőtt a hosszú felső mellé, miután Torres lekészítette neki a játékszert.

Stephen Kelly és Fernando Torres küzdenek a labdáért a Chelsea-Fulham Premier League-mérkőzésen a Stamford Bridge-en 2011 decemberében

Hosszú eseménytelen időszak után a vendégektől Dembele lőtt a bal alsó mellé, majd újra a Kékek kerültek fölénybe. Terry fejjel, Cole, Luiz és Sturridge lábbal próbálkozott, de egyikük sem volt eredményes a szünetig.

A második félidőben az ellenfél tizenhatosának közelében addig látványosan elbizonytalanodó Chelsea kis szerencsével vezetést szerzett. Torres a bal oldalról kapott magas labdát, amiért a kapunak háttal állva birkózott a védőkkel, végül Mata elé pattant a játékszer, ő pedig a bal alsóba vágta. (1-0)

A hazaiakat nagyon megnyugtatta a gól, átadták a területet a Fulhamnek, amely ugyan percekig kereste a lehetőséget, de végül első helyzetéből egyenlített. Bryan Ruiz nagyon becsapta Cole-t a jobb szélen, laposan középre lőtt az alapvonal közeléből, ott pedig Dempsey mindenkit megelőzött, és a hálóba kotorta a labdát az 56. percben. (1-1)

Az amerikai nem sokkal később megint veszélyeztetett, majd Sturridge lövését kellett védenie Stockdale-nek a másik oldalon. Egy szöglet után Maluoda a gólvonal közeléből sarkazott kapura, de a hálóőr megint védett, majd Drogba próbálkozásai jelentettek gólveszélyt, de ő sem tudta túljuttatni a labdát az angol portáson.

A hajrában az elefántcsontparti fejjel és szabadrúgásból, Meireles fejjel, Malouda és Mata pedig távoli lövésekkel tesztelték Stockdale-t, de ő minden labdát kiszedett a léc alól, így egy ponthoz segítette a Fulhamet.

Premier League
18. forduló
Chelsea-Fulham 1-1 (0-0)
gólszerzők: Mata (47.), illetve Dempsey (56.)