NBA

Nowitzki sohasem tér már haza?

  • VNA

Bár az őszi lockout idején sokat cikkeztek Németországban Dirk Nowitzki esetleges hazatéréséről, a Dallas sztárja várhatóan nem megy vissza soha többé Németországba játszani.

Az NBA 2011/12-es szezonjának vasárnap esti rajtja előtt a bajnoki címvédő Dallas Mavericks német óriása, Dirk Nowitzki is megszólalt, aki jelenleg kizártnak tartja, hogy valaha még hazájában, Németországban is játsszon. A hatalmas termetű játékosnak egyelőre még három évig érvényes szerződése van a dallasi csapattal, ráadásul ezt követően is maradhat a csapatnál. „Meglátjuk, hogy mit hoz a jövő, de nem zárom ki annak a lehetőségét sem, hogy 1-2 évre még aláírok a csapathoz” - nyilatkozta a Bild am Sonntag című német lapnak Nowitzki.

A 33 esztendős német klasszis ugyan egykori hazáját, Németországot és a több mint egy évtizede új otthonul szolgáló Egyesült Államokat is kedveli, de profi karrierje után sem tervez visszatérést Európába. „Nem szeretem már a hideget és nem is akarok olyan helyen élni, ahol nagyon hideg van” - nyilatkozta a németeknél 2011-ben az év sportolójának is megválasztott Nowitzki, aki azonban nem zár ki egy kompromisszumos megoldást, amely szerint fél év németországi tartózkodás után fél évet az USA-ban töltene el a kosárlabda utáni életében.