Női labdarúgás

Mai fejjel már megnyernénk a vb-t - Silvia Neid

  • VNA

A német női labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya szerint a nagy nyomás miatt nem tudták megnyerni a nyári vb-t.

Németország idei legnagyobb sporteseményének ígérkezett a nyári női labdarúgó világbajnokság, amelyen a hatalmas favoritnak számító házigazda csapat már a Japán elleni negyeddöntőben (a hosszabbítás utáni 1-0-s vereséggel) kiesett. „A mostani tapasztalatok birtokában biztos vagyok benne, hogy megnyernénk a vb-t” - nyilatkozta a világbajnokság után kis híján távozó szövetségi kapitány, Silvia Neid az egyik német újságnak.

A világbajnokságot megelőzően hatalmas reklám kampány zajlott a németeknél, amely a női labdarúgás népszerűségét és presztízsét volt hivatva erősíteni. „Ennek is volt köszönhető, hogy a torna elején már nem éreztem azt a könnyedséget a csapaton, amelyet előtte. Aztán a norvégok ellen az utolsó felkészülési találkozón ugyan nyertünk 3-0-ra, de csak a hajrában szerzett gólokkal. Mi éreztük, hogy valami nem volt kerek, a közvélemény viszont csak arról beszélt, hogy vajon ki lehet az ellenfelünk a döntőben” - sorolta németek számára komoly kudarcnak számító korai kiesés egyik fő okát Neid, aki a vb után még a lemondással is kacérkodott ugyan, de végül mégis maradt a csapat mellett.

Számunkra ebben a történetben sovány vigasz, hogy lám más országokban is előfordul az, hogy a sportélet szereplői a szurkolók és a média részéről érkező külső nyomást teszik felelőssé a sikertelenségért…