Nemzetközi foci

Kevesebb szurkolót állítanak elő Nagy-Britanniában

  • MTI
megosztom

A hírt bejelentő belügyminisztérium értelemszerűen sikerként könyvelte el a visszaesést, utalva arra, hogy a szigetországot sokáig azonosították a futballhuliganizmussal.

A legutóbbi adatok szerint a 2010/2011-es szezonban Angliában és Walesben 3089 előállítás történt labdarúgó-mérkőzésekkel összefüggésben, ami kilenc százalékkal kevesebb, mint az azt megelőző idényben. Ez az adat egyébként a legkedvezőbb azóta - az 1984/1985-ös évadtól számítva -, hogy rendszeresen publikálják az összesítést.

A belügyminisztérium értékelése szerint hatékonynak bizonyulnak azok az intézkedések, amelyekkel a randalírozókat kitiltják a stadionokból. A tárca összegzése szerint az eltiltásukat letöltött szurkolók 92 százaléka már nem jelent veszélyt a közrendre.

Oliver Eden bűnmegelőzésért felelős államtitkár arra biztatta a szurkolókat, hogy ezen az úton haladjanak tovább, egyúttal figyelmezette őket, hogy a jövő évi, lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon a világ szeme rajtuk lesz, már csak ezért se hívják fel magukra a figyelmet rendzavarással.

megosztom