Nemzetközi foci

Yaya Touré az év afrikai labdarúgója

A Manchester City elefántcsontparti középpályása, Yaya Touré kapta az afrikai "aranylabdát", a 28 esztendős játékost választották meg az év labdarúgójának a fekete kontinensen.

A Manchester City elefántcsontparti légiósa, Yaya Toure lett az év labdarúgója az afrikai kontinensen.

Az elismerést magyar idő szerint az Afrikai Labdarúgó Szövetség csütörtök éjjeli, Accrában tartott gáláján adták át. Tourét először választották meg a fekete kontinens legjobbjának, a szavazáson (melyben az afrikai szövetség 53 tagországának szövetségi kapitányai vettek részt) az Olympique Marseille szélsőjét, André Ayewet (ghánai) és a Barcelona középpályását, Seydou Keitát (mali) előzte meg.

Touré családjának, így csapattárs testvérének, Kolónak, klubjának és Elefántcsontpartnak is megköszönte a támogatást. "Ez a díj nemcsak nekem szól, hanem a hazámnak és a klubomnak is. Nagy lépés ez a karrieremben, meg vagyok hatva. Fantasztikus érzés, hogy én vagyok a győztes."   

A középpályás a második elefántcsontparti játékos, aki kiérdemelte az elismerést, korábban a Chelsea csatára, Didier Drogba nyert kétszer is.

Yaya Touré 2001-ben a belga Beveren együttesében kezdte felnőtt karrierjét, majd megfordult az ukrán Metalurk Donyeck, a görög Olympiakosz és a francia Monaco együttesében is. 2007 és 2010 között a Barcelonát erősítette, a katalánokkal minden sorozatot megnyert. Tavaly nyáron Manchesterbe távozott, első szezonjában az ő góljával nyerte a City az FA-kupát.