Ferencváros

Jövő héttől magyar kézben a Ferencváros

  • MTI
megosztom

A jövő héten Kevin McCabe Fradi-tulajdonos visszajuttatja magyar kezekbe a klubot; a területet stadionostul a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő veszi meg, az FTC pedig megvásárolja a labdarúgó Zrt. többségi részvényeit - írta pénteki számában a Nemzeti Sport az angol üzletemberrel készült interjújában.

Kevin McCabe visszajuttatja magyar kezekbe a klubot, a területet stadionostul a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő veszi meg.Kevin McCabe 2008 májusában vásárolta meg a Ferencvárost és a klubhoz tartozó 6+2 hektáros ingatlant, a hatodik tendert követően, és azután, hogy a Fradi-szurkolók szimpátiatüntetést szerveztek a várva várt angol tulajdonos mellett.
   
A lap emlékeztetett: Kevin McCabe az év eleji sajtóközleményében elárulta, hogy az ingatlanegyüttes megvásárlására és a járulékos költségekre mintegy 4,5 milliárd forintot fizetett ki, míg a labdarúgó Zrt. megvételére és fenntartására hozzávetőlegesen 4,7 milliárd forintot. Ehhez képest saját bevallása szerint is mindössze alig 600 millió forintos bevétellel kalkulálhatott - írta a lap.

megosztom