Olimpia 2012

Az oroszok Vilmos herceg parkjában bulizhatnak

  • VNA

Az olimpiai idején bérbe adják a Kensington Palotához tartozó területeket, ahol orosz sportolók ünneplését rendezhetik meg.

A Kensington palotában orosz sportolók ünnepelhetnek az olimpia alattA brit királyi család pénteki közleménye szerint a jövő évi olimpia alkalmával bérbe adják a Vilmos herceg és felesége, Kate Middleton jövőbeni otthonának számító Kensington palota parkjának egyes részeit. A különleges alkalom tiszteletére bérlésre felkínált Perks Fieldset a királyi család focipályának illetőleg helikopter leszállónak használja a hétköznapok során, az olimpia idején viszont elképzelhető, hogy az orosz csapat veszi majd igénye promóciós illetőleg ünnepi rendezvényekre.

Az angol-orosz kapcsolatot az Eventica nevű cég hozta össze, amely egyelőre nem nevezte meg azt az összeget, amiért az Orosz Olimpiai Bizottság igénybe veheti a királyi park „szolgáltatásait”. A brit királyi család már korábban is hozott ehhez hasonló rendkívüli döntést, hiszen jövő nyáron a St. James Palota szobáiból is kiadnak majd néhányat a tehetős vendégeknek. Az olimpia “hasznosításának” ötletét bizonyos szinten a kényszer is szülte a királyi családban, hiszen a brit állam a közelmúltban hozott takarékossági intézkedések keretében 2015-ig összesen 9 százalékkal csökkenti a II. Erzsébet és családja részére biztosított állami forrásokat.