Budapest Honvéd

Torghelle és Danilo mögött elfogyott az önbizalma

Délczeg Gergelyt nagy reményekkel igazolták a nyáron a kispestiek, de az ősz folyamán Danilo és Torghelle árnyékában nem jött ki a lépés a támadónak, aki ennek ellenére tavasszal végre magára találna.

Délczeg gólokat ígér tavaszra Délczeg teljesítményére akkor figyelhettünk fel, amikor a tavaszi szezon folyamán góljaival és remek játékával oroszlánrészt vállalt abban, hogy a Siófok bent maradt az élvonalban. A játékost a nyár folyamán le is igazolta a Budapest Honvéd, de a kispestieknél nem tudta megismételni a siófoki formát.

"Továbbra is azt mondom, a gól minősíti a csatárt, én meg csak egyet rúgtam idén. Pedig a lehetőséget megkaptam. Édesapám minden meccsemen kint van, vele átbeszélünk mindent, kerestük a hibát. Sokkal többet tudok ennél, mint amit eddig mutattam! Tőlem azt várják el, hogy úgy játsszak, mint Siófokon, nem véletlenül igazolt le a Honvéd. Nagyon nem jött ki a lépés idén, de szerintem megfordul ez a dolog. Lezártam magamban ezt a szezont - mondta a honvedfc.hu-nak a támadó.

Délczeg helyzete mindamellett nem volt egyszerű az ősszel, hiszen Danilo majd Torghelle személyében komoly riválisokkal kellett szembenéznie a csapatba kerülésért. A télen viszont könnyen elképzelhető, hogy mindkét támadó elhagyja a Bozsik Stadiont, ami egyfajta lehetőség a csatár számára is.

"Új év, új remény. Kőkemény felkészülésben bízom, igyekszem majd jól játszani az edzőmeccseken. Remélem megismétli magát a tavalyi év, akkor Siófokon is gyengébbre sikerült az ősz, de a tavasz már jó volt. Eddig is csak a foci számított, továbbra is így lesz. Felépítem magam tavaszra, megküzdök a helyemért! Talán a tavasz rólam szól majd."