NHL

Négy ponttal tért vissza Giroux

  • Molnár Dávid

A Philadelphia az elmúlt hetek veszteségei után végre örömhírnek is örvendhetett, mivel Claude Giroux másfélhetes kihagyást követően ismét erősnek érezte magát a játékhoz. Az NHL pontlistájának élén tanyázó csatár, aki négy meccset volt kénytelen kihagyni a kényszerpihenő alatt, négy ponttal vetette észre magát a Dallas ellen, jelezve, hogy kutyabaja, és a továbbiakban is számítani kell vele.

Még mindig vele az erő A Flyers alig két hét alatt három kulcsfiguráját vesztette el különböző sérülések, főként agyrázkódás következtében: Claude Giroux-t, Chris Prongert – az egész szezonra, rájátszással együtt – és újabban Sean Couturiert, a csapat újonc centerét. Szerencsére azonban úgy tűnik, hogy nemcsak fogyatkoznak az emberek, hanem idővel fel is épülnek sérüléseikből: így történt Claude Giroux-val is, aki 12 nappal csapattársával való ütközését követően ismét játékra jelentkezett a Dallas elleni idegenbeli meccsre.

Nem telt el egy perc sem, amikor Michael Ryder révén vezetést szereztek a hazaiak, azonban ez volt az utolsó alkalom amikor még önfeledten örülhettek a hazaiak. A Giroux henger beindult, jelét sem mutatva annak, hogy a sérülése visszavetette volna teljesítményét. Szezonbeli 17. találatával egyenlített ki a 9. percben a vendég együttes, majd a folytatásban még három asszisztot – közülük kettő elsődlegest – is kiosztott, melynek következtében a Flyers magabiztosan zsebelte be a két pontot a 4-1-es győzelemmel.

Az elmúlt meccsek gyengélkedései után a Flyers kapujában Szergej Bobrovsky kapott lehetőséget, aki élni is tudott a cserekapusok előtt adódó ritka eséllyel, és rászolgált a bizalomra. 30 védéssel és 97%-os védési hatékonysággal adta fel a leckét Ilja Brizsgalovnak, akinek ezek után össze kell kapnia magát, ha nem akar egyre gyakrabban a cserepadról kezdeni.

A másfél hete agyrázkódást szenvedett Flyers-csatár a Dallas ellen ott folytatta, ahol abbahagyta: a pontlista élén.

Kétgólos előnyt adott le a CanesTovábbra sem megy a Carolina Hurricanes együttesének az új vezetőedzővel, Kirk Mullerrel, ezúttal a Phoenix távozhatott két ponttal Raleigh-ből. Pedig az esély megint ott volt a Hurricanes játékosai előtt, hiszen Ray Whitney góljára hárommal tudtak válaszolni, és a második harmad közepén még 3-1-re vezettek Eric Staalék.

Azonban az idén gyenge mutatókat produkáló Cam Ward ismét csak hagyta kiengedni a meccset a hazaiak kezéből. A kapujára érkező 19 lövésből mindössze 15-öt tudott hárítani, ami konkrétan 79%-os védési hatékonyságot jelent a 2006-os rájátszás MVP-jétől.

„Megtanultuk, hogy még kitartóbbaknak kell lennünk. Amikor megszereztük a harmadik találatunkat, azt hittem, hogy minden rendben van. Aztán ők válaszoltak, és a fiúk mozgásán máris meglátszódott, hogy kezdik elveszteni az erejüket. Ezt kell a későbbiekben elkerülnünk” – értékelt a Hurricanes mestere. A Carolinának ez volt szezonbeli 19. veresége, és az elmúlt tíz találkozójukból csupán kettőt voltak képesek megnyerni, amivel a keleti főcsoport aljára kerültek 35 találkozó után. A New York Islandersnek 31 mérkőzésen van 28 pontja, kettővel több a Hurricanesnél, ami még inkább mutatja, hogy mennyire nem megy idén a Hurrikánoknak.

NHL, 75. játéknap:
Carolina Hurricanes-Phoenix Coyotes 3-4
Chicago Blackhawks-Montreal Canadiens 5-1
Dallas Stars-Philadelphia Flyers 1-4
Colorado Avalanche-St. Louis Blues 3-2
Vancouver Canucks-Detroit Red Wings 4-2
San Jose Sharks-Tampa Bay Lightning 7-2