Sportfogadás

Látványos támadófocit várunk a Tottenham-Chelsea-n

  • Barcsai Róbert

Az angol Premier League 17. fordulójának zárómérkőzésén a Tottenham fogadja a Chelsea-t a White Hart Lane-en. Egy esetleges hazai győzelemmel a Tottenham leszakíthatná a Chelsea-t a dobogó legalsó fokáért folytatott harcban, vendéggyőzelem esetén viszont helyet cserélne a két csapat, tehát joggal használhatjuk a „hat pontos mérkőzés” jelzőt az esti londoni rangadóra.

Előzmények

A Tottenham együttese meglepetésre a harmadik helyen áll a bajnokságban, megelőzve a Chelsea-Arsenal-Liverpool triót. Redknapp mester fiai legutoljára hazai pályán a Sunderland együttesét verték 1-0 arányban.

A Tottenham ebben a szezonban már nem léphet pályára az Európa Liga küzdelmei során, hiszen a mindent eldöntő utolsó fordulóban nyerni tudtak a Shamrock ellen idegenben, azonban a Kazan is begyűjtötte a számukra szükséges egy pontot, így az orosz csapat jutott tovább a második helyen.

André Villas-Boas együttese idén várakozáson alul teljesít, hiszen a bajnokságban csupán a negyedik helyen áll, ráadásul már négy vereséget is összeszedett. A legutolsó bajnoki mérkőzésen értékes pontokat szórtak el Lampardék, a Wigan ugyanis a 88. percben tudott egyenlíteni hazai pályán, így a kötelező győzelem helyett egy 1-1-es döntetlennel kellett beérnie a Chelsea-nek.

Nemzetközi szinten azonban nem szerepel rosszul a Chelsea, hiszen a londoni gárda elsőként kvalifikálta magát a nyolcaddöntőbe a Bajnokok Ligája E-csoportjából.

Egymás elleni mérleg

Talán kevesen tudják, de ez a párosítás egy rendkívül szokatlan rekordot is tart a Premier League-ben, ugyanis ebben a felállásban 32 mérkőzésen keresztül nem tudott nyerni a Tottenham, egészen 2006-ig, amikor 2-1-re sikerült legyőzni a Kékeket a White Hart Lane-en (1987 óta 17 meccsen keresztül nem tudott győzni a Tottenham hazai pályán a Chelsea ellen). Ebben a tekintetben az angol bajnokság történelme során ez a leghosszabb sorozat, azonban rég elmúltak azok az idők, amikor a Chelsea joggal nevezte „Three Point Lane”-nek a Tottenham stadionját, ugyanis legutoljára 2005-ben tudtak itt nyerni Lampardék.

Tottenham-Chelsea Premier League, 17. forduló
Az elmúlt két szezon egymás elleni mérkőzései
2010/2011 Chelsea-Tottenham 2-1
  Tottenham-Chelsea 1-1
2009/2010 Tottenham-Chelsea 2-1
  Chelsea-Tottenham 3-0

 

 

 

 

 



Sérültek


A Tottenham együttesét elérte egy komolyabb sérüléshullám: a mai összecsapáson Redknapp nem számíthat Aaron Lennonra, de Gareth Bale, Ledley King és Jermaine Defoe játéka is erősen kérdéses. Emmanuel Adebayor viszont várhatóan pályára lép, ő kisebb lábsérüléssel bajlódik. Jó hír a Spurs drukkerek számára, hogy Younes Kaboul egymeccses eltiltása után ismét játszhat.

A vendégek szerencsésebbek ilyen szempontból, ugyanis John Terry felépült achilles-sérüléséből, amelyet egy eheti edzésen szedett össze. Ramires szintén visszatérhet, azonban David Luíz továbbra sem léphet pályára.

Mivel a Tottenhamnél két kulcsjátékos szereplése is kérdéses, így a kezdőcsapatokkal kapcsolatban ellentétes információk láttak napvilágot, ezért jelen pillanatban nem tudok pontos kezdőket ismertetni.
 A Tottenham játékosai élükön Luka Modriccal örülnek
Analízis


Hathárom-tipp:
Mindkét csapat szerez gólt
Mivel a kezdőkkel jelen pillanatban nem vagyok teljesen tisztában, így egy olyan tippet fogok javasolni, ami attól függetlenül megállja a helyét, hogy mi lesz a sorsa a Tottenham sérültjeinek.

A hazai csapat rendkívül látványos focit játszik, általában sok góllal fűszerezve. Eddig összesen 15 meccset játszott a Tottenham, ebből 10 alkalommal mindkét csapat gólt szerzett. Ha tovább szűkítjük a kört, akkor azt látjuk, hogy hazai pályán hét alkalomból hétszer gólt tudott szerezni Harry Redknapp együttese.

Hasonló tendencia a vendégcsapatnál is megfigyelhető: a Chelsea idei 16 mérkőzéséből 11 alkalommal történt meg, hogy Lampardék és az ellenfél is gólt tudott szerezni. Tovább szűkítve a kört, idegenben csupán két olyan alkalom volt, amikor nem tudtak gólt szerezni a Kékek, az egyik ilyen rögtön az első fordulóban a Stoke ellen történt, míg a másikra a QPR otthonában került sor, ahol a csapat kettős emberhátrányban játszott nagyon hosszú ideig.

Mindkét csapat számára rendkívül fontos lenne a három pont megszerzése, továbbá az egymás elleni eredmények, valamint a párosítás különlegessége miatt én egy Mindkét csapat szerez gólt fogadást javasolnék, ami úgy gondolom, hogy óvatosabb téttel még bizonyos információk hiányában is megállja a helyét.