La Liga

Elfogyott a türelem, a kupabúcsú után kirúgták a Villarreal edzőjét

  • MTI
megosztom

Juan Carlos Garridót, a Villarreal vezetőedzőjét menesztették posztjáról, miután szerda este csapata kikapott harmadosztályú riválisától, s ezzel már a legjobb 32 között kiesett a spanyol labdarúgó Király Kupából, csakúgy, mint több más első osztályú együttes.

Juan Carlos Garridót menesztették posztjáról, miután a Villarreal már a legjobb 32 között kiesett a Király Kupából

A Bajnokok Ligájából pont nélkül kihullott Villarreal szerdán hazai pályán vívta a CD Mirandes elleni visszavágóját, s szenvedett kínos, 2-0-s vereséget, aminek következtében 1-3-as összesítéssel búcsúzott a sorozattól.
   
Garrido saját bevallása szerint számított arra, hogy elköszönnek tőle: "A mérkőzés után jött oda hozzám a klub elnöke, s közölte döntését. Én kezet nyújtottam neki, s csak annyit mondtam, hogy megértem."

A 42 esztendős szakember 2002-ben került a Sárga Tengeralattjáróhoz, 2010-ig a B csapatot edzette, tavaly februárban, Ernesto Valverde menesztése után nevezeték ki az első csapat élére.
   
A Villarreal a mostani szezonban rég nem látott mélységekbe zuhant, a kupabúcsú, illetve a BL csoportkörében elszenvedett hat vereség mellett a bajnokságban is szenved a csapat, s csupán a 17. a tabellán.
    
Gregorio Manzano, az Atlético Madrid trénere vélhetően Garridóéhoz hasonló érzésekkel állt fel a kispadról a szintén harmadik vonalbeli Albacete elleni, szerdai meccs után, melyet 1-0-ra bukott el csapatával, amely így 1-3-as összesítéssel búcsúzott a sorozattól. A hírek szerint ugyanis már csak néhány óráig érezheti magát a fővárosi együttes edzőjének.
   
A két nagynevű gárdához hasonlóan járt szerdán az ugyancsak a Primera Divisónban érdekelt Real Betis és Pintér Ádám csapata, a Real Zaragoza is, annyi különbséggel, hogy nem harmad-, hanem "csupán" másodosztályú riválissal szemben estek ki a nyolcaddöntőért rendezett fordulóban.

megosztom