Motorsport

Autós és Motoros Nyílt Napok márciustól a Hungaroringen

megosztom

Mivel tavaly nagy sikert aratott az autósok és a motorosok körében a Hungaroringen több alkalommal megrendezett Nyílt Nap, a mogyoródi pályán 2012-ben is sor kerül hasonló rendezvényekre. Szalay Balázs, a Hungaroring Sport Zrt. üzletfejlesztési igazgatója elárulta, jövőre márciustól kezdve minden hónapban mindkét szakág részére rendeznek egy nyílt napot, melyekről a tudnivalókat a hivatalos honlapon mindenki megtekintheti.

A Hungaroring és a pályát irányító gazdasági társaság vezetősége mindig is szívügyének tekintette a biztonságos közlekedés elősegítését az autósok és a motorosok számára egyaránt. Többek között ezért rendezik meg az Autós illetve a Motoros Nyílt Napokat. A rendezvényeken a résztvevők biztonságos körülmények között próbálhatják ki gépkocsijuk vagy motorjuk, valamint saját vezetői tudásuk lehetőségeit és határait.

A Hungaroring Sport Zrt. üzletfejlesztési igazgatója, Szalay Balázs elmondta, a mogyoródi pálya ezzel a lehetőséggel azt szeretné továbbra is elősegíti, hogy a száguldás négy és kétkerekű hívei közelebbről is megismerhessék a Hungaroring versenypályát, és személyesen is átélhessék a vezetés örömét a Formula 1 magyar fellegvárának aszfaltcsíkján. Ugyanakkor ezek az alkalmak a versenylicensszel rendelkezők számára tesztelési és gyakorlási lehetőséget is biztosítanak.

A Nyílt Napokon 2012-ben is meghatározott program szerint reggel 09:00 órától 17:00 óráig van lehetőség a versenypálya használatára, csoportokra bontva, 20 perces menetekben. A versenypálya használatának előfeltétele minden esetben legalább egy éves, érvényes jogosítvány, megfelelő vezetői tapasztalat. A Hungaroring hivatalos honlapján minden tudnivaló elérhető a 2012-es nyílt Napokkal kapcsolatban.

"Minden érdeklődő megtalálhatja a jövő évi Autós és Motoros Nyílt Napok letölthető dokumentumait és részvételi díjakra vonatkozó tudnivalókat a Hungaroring Sport Zrt honlapján. A rendezvények sikereire való tekintettel úgy döntöttünk, hogy 2012-ben minden hónapban tervezünk egy Autós és egy Motoros Nyílt Napot. Az autósok először március 19-én, míg a motorosok március 22-én vehetik először birtokukba a Hungaroringet” – fogalmazott Szalay Balázs.

megosztom