Forma-1

A Ferrari február elején mutatja be új autóját

  • MTI

Február első napjaiban mutatja be 2012-es versenyautóját a Forma-1-es Ferrari istálló.

Luca Di Montezemolo, az olasz autógyár elnöke szerdán, a vállalat karácsonyi ünnepségén jelentette be a csapat jövő évi terveit, s hangsúlyozta, az idén megmutatták, tudnak veszíteni is, ugyanakkor eljött az ideje annak, hogy ismét győzelmekkel örvendeztessék meg szurkolóikat.

A Ferrari elnöke ragaszkodik Alonsóhoz

A kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso ebben az évben egyetlen futamon, a júliusi Brit Nagydíjon tudott nyerni, s végül a pilóták pontversenyének negyedik helyén zárta a szezont. Csapattársa, a brazil Felipe Massa hatodik lett a végelszámolásban, a Ferrari pedig a harmadik pozícióban végzett a konstruktőrök között.
 
"Nem voltunk elégedettek Felipe idei teljesítményével, de ő sem volt elégedett saját magával" - mondta Montezemolo. "Ugyanakkor bízom abban, hogy az új autóval hamarabb üzemi hőfokra tudja majd hozni a gumikat, és újra versenyképes lesz."

Az elnök kitért arra is, hogy a kétszeres vb-győztes, címvédő német Sebastian Vettel korábban azt mondta, valamikor szívesen lenne a Ferrari pilótája.

"Intelligens srác, nagyon tetszik nekem, ahogyan egyengeti a pályafutását" - fogalmazott Montezemolo. "Mindazonáltal jelenleg senkire sem cserélném le Alonsót, mert a pályán egyelőre ő a legjobb az egész mezőnyben." A 2012-es Forma-1-es szezon március 18-án rajtol Ausztráliában.