Chile

Vidal és négy válogatott társa tízmeccses eltiltást kapott

  • MTI

Tíz mérkőzésre szóló eltiltással sújtották azt az öt chilei válogatott futballistát, akik Claudio Borghi szövetségi kapitány állítása szerint késve és részegen érkeztek meg a csapat szállodájába novemberben, az Uruguay és Paraguay elleni világbajnoki selejtezők előtt.

Arturo Vidal, az olasz Juventus légiósa, Jean Beausejour, az angol Birmingham City játékosa, Gonzalo Jara, a szintén szigetországi West Bromwich Albion futballistája, az olasz Atalantában szereplő Carlos Carmona, valamint Jorge Valdivia, a brazil Palmeiras labdarúgója engedélyt kaptak arra, hogy részt vegyenek Valdivia lányának keresztelőjén, de közel egyórás késéssel és erős alkoholos befolyásoltság alatt érkeztek vissza a chilei válogatottat elszállásoló hotelbe. A játékosok az eset után elnézést kértek, Valdivia azonban végig tagadta, hogy alkoholt fogyasztott volna.

A vb-selejtezőkön Chile 4-0-ra kikapott a vb-negyedik Uruguaytól, majd 2-0-ra legyőzte Paraguayt. A szövetségi kapitány ezeken a találkozókon nem szerepeltette Valdiviát és társait, ugyanakkor a helyi idő szerint kedden meghozott ítélet előtt azt mondta, bízik abban, hogy a futballisták enyhe büntetéssel megússzák az esetet.