NB II

Szegeden a munkát vagy pénzt kell feladni öt labdarúgónak

Címkék:

A másodosztályú csapatnál a játékosoknak össze kell egyeztetniük a munkával az edzések látogatását.

Az NB II Keleti csoportjában szereplő együttes keretében a kapus Czirbus Gábor, a jelenleg sérült Kulacsik Tamás, a csapatkapitány Magyar György, Podonyi Norbert és Puskás Csaba munka mellett futballozik, de a  a jövőben csak akkor maradhatnak, ha össze tudják egyeztetni munkáját a labdarúgással.

"Valóban tárgyaltunk a vezetőkkel, az ő ajánlatuk viszont nem túl kedvező számunkra. Először azt szerették volna, hogy döntsünk: munka vagy futball, szerintük a kettő együtt nem mehet ennél a csapatnál, aztán pedig azt javasolták, hogy az edzéslátogatottság arányában csökkentik a juttatásunkat. A döntést alaposan átgondoljuk, a családon belül is megbeszéljük, hiszen a jövőnkről kell határoznunk. Ha úgy alakul, hogy nem tudjuk folytatni a Szeged 2011-ben, valamennyiünk számára vannak lehetőségek, nyitott kapuk" - mondta a Délmagyarnak az ősz egyik legjobbja, Magyar György

Bánki József, a Szeged 2011 kommunikációs igazgatója szerint egyszerű a helyzet.

"Szó sincs arról, hogy a Szeged 2011 az említett labdarúgók közül bárkit elküldene. Ugyanakkor a klub, a csapat, a közösség érdeke mindenkor az egyén fölé helyezendő. Teljesen érthető, ha egy futballista a játék mellett gondol a távolabbi jövőjére, családja egzisztenciájára, a csapat jövője azonban stratégiai döntést igényel. Az elmúlt félévben akadt ugyanis olyan játékos a keretben, aki – a munkája miatt – a tréningek 35-41 százalékán nem tudott részt venni, többek között ez is magyarázata lehet az őszi szereplésnek. Ez a jövőbeni eredményesség, a csapatépítés miatt elfogadhatatlan. Ráadásul az edzéseken való részvétel nem csupán szakmailag, hanem morálisan is indokolt. A döntés felelősségét nem szabad az egyesületre hárítani, ezt a játékosoknak kell meghozniuk, elvégre csak ismételni lehet: a klub és a szegedi futball jövője a tét. A jövőbeni eredményességet csak közös akarattal, összefogással lehet biztosítani, amiben az említett, értékes labdarúgók is szerepet vállalhatnak. Nem mellékesen: a futballisták fizetését illető információk olyannyira személyes jellegűek, hogy azok kizárólag a játékosokra tartoznak, arról csak ők tudhatnak. A sajtóban való megjelenése pedig esetleg személyiségi jogokat is sérthet. A Szeged 2011 értékes futballistákkal – köztük a fentebb említettekkel is – az összefogás reményében vág neki a tavaszi idénynek."