Anzsi Mahacskala

Roberto Carlos a télen erősítené a brazil vonalat

Roberto Carlos és az Anzsi Mahacskala a januári téli átigazolási időszakban két brazil játékost, Gansót és Lucas Mourát kívánja megszerezni - de ez még a dúsgazdag dagesztáni klubnak sem lesz egyszerű feladat.

A megbízott vezetőedzői feladatokat ellátó egykori világbajnok balhátvéd a Radio Bandeirantes-nek beszélt a Premjer Ligában szereplő klub nagyszabású terveiről.

Ganso számos ajánlat közül válogathat, kérdés, hogy klubja hajlandó-e megválni tőle
"Megpróbáljuk megszerezni Gansót és Lucas Mourát is" - hangoztatta a Real Madrid egykori csillaga.

Paulo Henrique Ganso jelenleg a Santos futballistája, a tavalyi évben már a brazil válogatottban is bemutatkozott, kivásárlási ára a hírek szerint nem kevesebb, mint 50 millió euró. A 22 éves játékost korábban több európia nagycsapattal is hírbe hozták, de valamennyiüket eltántorította az az őrült nagy összeg, amit a Santos elnöke kíván érte kapni.

Lucas Moura szintén az irányító poszton érzi leginkább otthon magát, a Sao Paulo 19 éves játékosa már 10-szeres brazil válogatottnak mondhatja magát. Lucas-t a Milan, a Real Madrid, a Chelsea, a Liverpool és a Manchester United is kinézte már magának, de az ő kivásárlási ára is egészen horribilis, körülbelül 80 millió euró.

Szulejmán Kerimov klubelnök persze nem éppen a spórolós tulajdonosok közé tartozik, így könnyen elképzelhető, hogy Roberto Carlos közbenjárásával valamelyik brazilt sikerül a télen megszerezni.

A két játékos piaci értéke mindamellett jóval kevesebb, mint a szerződésükben megállapított összeg, a transfermarkt. de szerint Ganso 18, míg Lucas 10 milliós eurós futballista.