Kézilabda

Nagy László hamarosan spanyol válogatott lehet

  • MTI
megosztom

Nagy László szerint van egy határidő, amíg el kell döntenie, hogy játszik-e a spanyol kézilabda-válogatottban.

A Barcelona játékosa az EFE spanyol hírügynökségnek elmondta, hogy eljön az idő, amikor határoznia kell.

"Amikor eljön a pillanat, meghozom azt a döntést, amit meg kell hoznom. De ennél többet most nem akarok beszélni erről, csak annyit mondok, hogy van egy záros határidő" - fogalmazott a Barcelona magyar csapatkapitánya.
Nagy László hamarosan döntA 30 éves Nagy - akit a handball-planet nemzetközi kézilabdás szakoldal idén a világ legjobb kézilabdázójának választott - tíz éve Spanyolországban él, így ha akarja, felveheti a spanyol állampolgárságot, és - írta az EFE - a londoni olimpián ott lehet a spanyol válogatott tagjaként. Nagy a magyar nemzeti csapatban két és fél éve nem szerepelt, s megerősítette - fűzte hozzá a spanyol hírügynökség -, hogy a januári Európa-bajnokságon sem vesz részt a magyar válogatottal.

 "Pályafutásom egyik legjobb szakasza a mostani, fizikailag és mentálisan is kiváló állapotban vagyok" - idézte az írás a balkezes játékost, kiemelve, hogy Nagy az egyetlen a Barcelonában, aki ebben az idényben a csapat valamennyi mérkőzésén pályára lépett.

Nagy László hivatalosan február 10-én jelentette be, hogy nem kíván a magyar válogatottban szerepelni.

Az együttes korábbi csapatkapitánya legutóbb 2009. június 21-én, a Szlovákiában 30-19-re megnyert Eb-selejtezőn lépett pályára a nemzeti együttesben, azóta viszont különféle indokkal rendre távol maradt. Nagy 2010 novemberében közölte: addig nem jön, amíg az általa felvetett gondok - például a sportolók napidíja és biztosítása körüli problémák - meg nem oldódnak. A barcelonai átlövő mellett kiálltak a társak, tárgyalást kezdeményeztek a szövetséggel, és rövid ideig arra is esély mutatkozott, hogy az átlövő vállalja a 2011 januári világbajnoki szereplést. Erre végül nem került sor, a szövetség által felkért testület nem tudott megegyezni vele. A csapat aztán nélküle vívta ki az olimpiai selejtezőt érő hetedik helyet Svédországban. A válogatott azóta ugyancsak nélküle harcolta ki a 2012-es Eb-n való szereplés jogát.

megosztom