Tenisz

Jimmy Connors 13 év után tér vissza a pályára

  • VNA

Hosszú kihagyás után jövő márciusban Zürichben ismét ütőt ragad Jimmy Connors, aki az ATP Champions Tour keretein belül indul.

Az egykori világelső, pályafutása során nyolc Grand Slam tornát megnyerő Connors izgatottan várja a visszatérést, amelynek során Zürichben többek között a francia Henri Leconte ellen is pályára lép. „Óriási érzés visszajönni ennyi év után a Champions Tourra. Zürich a világ egyik leggyönyörűbb városa és az egyik kedvenc helyem is egyben. Jól érzem magam fizikailag és készen állok a tornára” - mondta a karizmatikus egyéniségnek számító „Jimbo”, aki ugyan már régen visszavonult a profi tenisztől, de még mindig számos rekord fűződik a nevéhez.

A legendás balkezes játékos a tornagyőzelmek (109) és a megnyert mérkőzések (1242) számát tekintve is csúcstartó az open érában és ő volt az első olyan játékos, aki három különböző borításon is tudott Grand Slam tornát nyerni. A világelsőséget egykoron 268 héten keresztül megtartó Connors (ennél többet csak Sampras, Federer és Lendl tud felmutatni) egy időben folyamatosan 160 hétig állt a rangsor élén - ebben a mutatóban azóta is csak Roger Federer tudta őt felülmúlni.

A zürichi tornán Connors és Leconte mellett az előzetes tervek szerint a címvédő Mark Philippousis mellett a legutóbbi döntős Tim Henman és a közelmúltban az orosz parlamentbe is beválasztott Marat Szafin is szerepel majd, a további három veterán játékos kiléte azonban egyelőre még nem ismert.