Serie A

Borzasztóan gyenge Udinese-Juve után a Milan telel az élen

Az augusztusból a játékosok sztrájkja miatt elhalasztott 1. forduló szerdai játéknapjának első mérkőzésén a tabella második helyén álló, egyedüliként veretlen Juventus egyik fő riválisa, a harmadik helyezett Udinese otthonában lépett pályára. A két élcsapat rangadója agyontaktikázott, sok pontatlansággal, technikai hibával tördelt játékot hozott, gólt viszont egyet sem.

Mindkét csapat nagy lendülettel játszott az első félidőben, de mivel elsősorban a védekezésre koncentráltak, kevés volt a helyzet. A Juventus birtokolta többet a labdát, Marchisio révén volt is két veszélyes távoli lövésük, de a kapu közvetlen közelébe nem nagyon tudtak odakerülni. Matri rengeteg pontatlan labdát kapott a középpályásoktól és a szélsőktől, de amikor hozzá került a játékszer, általában akkor sem tudott vele mit kezdeni. Néha szinte hasra esett benne, vagy épp belevezette a védőkbe.

Az Udinese és a Juventus játékosa küzdenek a labdáért a két csapat Serie A-mérkőzésén 2011 decemberében

A szünet után az Udinese került fölénybe, de ők sem voltak jobbak, mint a vendégek az első játékrészben. A szélekről általában nagyon gyenge beadások érkeztek, és inkább csak távolról tudtak lőni. Ezek közül a kapura tartók sem nagyon izzasztották meg Buffont, mindössze egy fejesnél kellett nagyot védenie.

A hajrában újra a Juventus hajtott jobban a győzelemért, de hiába jutottak el néhány lövőhelyzetig, amikor kellett, Handanovic a helyén volt, így maradt a 0-0 az eredmény.

A döntetlennel a torinóiak utolérték a címvédő Milant a tabella élén, de a piros-feketéknek jobb a gólkülönbségük, így a karácsonyi szünetet ők töltik az élen. Az Udinese a harmadik, de a Lazio egy esti győzelemmel még felléphet a dobogóra.

Serie A, 1. forduló
Udinese-Juventus
Udinese: Handanovic - Ferronetti, Danilo, Domizzi - Basta, Isla, Pinzi, Asamoah, Armero - Abdi (86. Floro Flores), Di Natale
Cserék: Padelli, Neuton, Pasquale, Doubai, Fabbrini, Floro Flores, Pereyra
Vezetőedző: Francesco Guidolin
Juventus: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Estigarríbia (90. De Ceglie)- Pepe (80. Del Piero), Matri (71. Quagliarella)
Cserék: Storari, Pazienzia, Del Piero, De Ceglie, Elia, Quagliarella, Gaiccherini
Vezetőedző: Antonio Conte

Élő közvetítésünk

Vége a mérkőzésnek.

90+3. perc: Újabb elszúrt Udinese-kontra, ezúttal egy rossz passz után Armero szabálytalankodott.

90+2. perc: Chiellini veszett össze a hazaiak vezetőedzőjével, végül Guidolint küldte el a kispadtól a játékvezető.

90+1. perc: Del Piero löbbölése után Vidal tört be a tizenhatoson belülre, de tisztáztak a hazai védők.

90. perc: CSERE - De Ceglie állt be Estigarríbia helyett a Juventusba.

89. perc: Egy hazai kontra végén Di Natale távolról lőtt a kapu mellé.

88. perc: A hajrára átvette az irányítást a Juventus, de megmaradt a pontatlanság a tizenhatos környékén.

86. perc: CSERE - Floro Flores állt be Abdi helyett.

85. perc: A Juventus szép akcióval jutott be a hazai tizenhatoson belülre, Lichtsteiner lőtt, valahova a nézőtérre.

84. perc: A szöglet után kontrázott a Juventus, Armero nagyon rosszul passzolt Di Natale felé.

83. perc: Quegliarella került lövőhelyzetbe kissé a jobb oldalon, de kemény lövését Handanovic kiütötte, majd szögletre mentettek a védől. A sarokrúgás nem volt veszélyes.

82. perc: Asamoah nagyszerű szlalomot mutatott be a bal oldalról befelé indulva, majd Di Nataléval kényszerítőzött, de menteni tudott előle Chiellini és Barzagli.

80. perc: CSERE - Del Piero állt be Pepe helyett a Juvéba.

79. perc: Basta kapott veszélyes indítást, de Estigarríbia tisztázott előle, majd újra a hazaiakhoz került a labda, és végül Basta lőtt a kapu fölé.

77. perc: Pepe esett össze Domizzi mellett, szabadrúgást nem kapott, de ha már lement, akkor lent is maradt, de szinte ápolásra sem volt szüksége.

75. perc: Apró szabálytalanságok tördelték a játékot, így helyzet egyáltalán nem alakult ki.

73. perc: Szabadrúgáshoz jutott az Udinese 28 méterre Buffon kapujától, Di Natale rálőtte, a kapus könnyen ölelte magához a labdát.

71. perc: CSERE - A nagyon gyenge Matri helyére Quagliarella állt be a Juventusba.

70. perc: Matri megint nem bírt a védőkkel, és végül ő szabálytalankodott az ellenfél büntetőterületén belül.

69. perc: Matri labdavesztése után kontrázott az Udinese, a végén Asamoah lőtt laposan távolról, Buffon rutinszerűen ért le a labdára.

67. perc: Armero a bal szélről ívelt középre, Buffon lehúzta a labdát, majd indított, Matri elöl megtartotta a játékszert, de Pepe helyett az egyik védőhöz passzolt.

65. perc: Lichtsteiner mélyről, a bal oldalról ívelt Handanovic kapuja elé, de a labda a szlovén hálóőré lett.

64. perc: Matri kapott labdát a tizenhatoson belül, kissé a jobb oldalon, de Danilo menteni tudott előle.

62. perc: Hosszú idő után került helyzetbe a Juventus. Matri ezúttal jól tartotta meg a labdát a tizenhatoson, Marchisio elé gurított, a középpályás azonban a kapu fölé lőtt. Ez volt a legrosszabb az eddigi kísérletei közül.

61. perc: A hazaiak mestere türelmetlenül nézi a pályán bemutatott vergődést, jobb híján sajátjaival üvöltözik.

60. perc: Di Natale távolról ívelt szabadrúgásból a Juventus kapuja elé, a labda érintés nélkül ment ki az alapvonalon.

59. perc: Az Udinese egyértelmű fölénybe került az utóbbi időben, de helyzeteket nem tudtak kialakítani a hazaiak.

56. perc: Pinzi harcolt ki egy nevetségesnek tűnő összerogyással szabadrúgást, Di Natale a kapu elé ívelte a labdát, majd Danilo fejese után Buffonnak kellett védenie.

54. perc: Pepe húzott középre a bal oldalról, a tizenhatos sarkáról lőtt mellé.

53. perc: Az akarással továbbra sincs gond, de a színvonal nagyon alacsony. Rengeteg a rossz ívelés, a rossz labdaátvétel mindkét oldalon.

51. perc: Pirlo ezúttal szögletből ívelt be, Chiellini fejesét Handanovic a gólvonalon fogta. Azonnal indított egy kontrát, aminek a végén Isla a jobb oldalról Buffon kapuja mögé ívelt.

50. perc: Pirlo ívelte be a labdát a szabadrúgásból, Matri fejelni próbált, de nem járt sikerrel.

49. perc: Isla rúgta fel Vidalt, sárgát kapott a Juventus pedig szabadrúgást.

48. perc: Matri és Estigarríbia bal oldali kényszerítője után utóbbitól pattant méterekre a labda. Nem indul túl jól a második félidő.

47. perc: Pirlo végzett el szabadrúgást az Udinese térfelén, Lichtsteinerhez löbbölt, de előle mentettek a hazai védők.

46. perc: Az Udinese kezdte a második félidőt, Armero rémesen gyenge bal oldali beadásával ért véget az első támadásuk.

Viszonylag jó tempóban játszottak a csapatok az első játékrészben, de mindkét együttes szorosan védekezett, amikor az ellenfélhez került a labda, így kevés helyzet alakult ki. A Juventusnál volt többet a játékszer, de pontatlanság, rossz labdakezelések miatt a csatárok nem tudtak veszélyesek lenni. Főleg Matri ügyetlenkedései voltak feltűnőek, volt, hogy egy guruló labdából rúgta arcon saját magát, amikor át akarta venni.

45. perc: Újabb birkózó időszak következett, majd a rendes játékidő lejártával Tagliavento le is fújta az első félidőt.

43. perc: Di Natale a jobb oldalról, de lesről lőtt az oldalhálóba.

42. perc: Pinzi a félpályánál rúgta fel Pepét, megkapta a meccs második sárgáját, majd a szabadrúgás után kontrázott volna a hazai csapat, Vidal ezt szintén szabálytalanul akadályozta meg, így övé lett a harmadik lap.

41. perc: Di Natale erőszakosságának köszönhetően ki tudta lőni a Juve térfelének közepéről jobbra Abdinak a labdát, de ő elszórta a játékszert.

39. perc: Basta az Udinese védelmének jobb szélén, a tizenhatosnál elütötte Bastát, amiért sárgát kapott. A szabadrúgást Pirlo kapura tekerte, de Handanovic kiütötte a labdát a mezőnybe.

38. perc: Matri kevergetett a jobb oldalon, középre adott, de Ferronetti könnyen mentett.

37. perc: A Juventus egyre nagyobb fölényben játszik, ezúttal Vidal egy pattanás után lőtt messziről, Handanovictól nagy baki kellett volna, hogy ez gól legyen, de a lehetőség megint ott volt a vendégek előtt.

35. perc: Vidal mélyen az Udinese térfelén szerzett labdát, Marchisióhoz gurított, ő pedig egy csel után alig tekert a bal kapufa mellé.

34. perc: Estigarríbia és Matri szépen akciózott a bal oldalon, de utóbbi tizenhét méterre a kaputól lövőhelyzetben inkább cselezgetett, és elszórta a labdát.

33. perc: Estigarríbia a bal oldalról gurított középre, Handanovic Pepe elől szedte össze a labdát, majd az olasz szélső pillanatokkal később már a tizenhatosról lőtt volna, de hárman is elévetődtek, nem is sikerült a kísérlete.

32. perc: A legurított labdát Asamoah ívelte be a szöglet után, a hosszún Di Nataléhoz került a játékszer, majd a lesen álló Ferronetti fejelt fölé.

31. perc: Abdi támadta le a saját tizenhatosán belül szórakozó Barzaglit, és ki is harcolt egy szögletet.

30. perc: Pepe beadása után a bal oldalon ment ki a labda, a játékvezető szerint senki nem ért hozzá, pedig úgy tűnt, hogy Basta igen. Udinei bedobás jött.

29. perc: Sokadszor próbálkozott magas labdákkal a Juventus, de a hazai védők ezeket sokadszor is könnyedén tisztázták.

28. perc: Armero nagyon aktív, ezúttal a félpályánál szerzett labdát, indította is Di Natalét, de Barzagli fejjel lestoppolta a labdát.

27. perc: A csapattársak nem igazán értették meg egymást az utóbbi időben. A hazaiaknál Armero indította rossz ütemben Di Natalét, a vendégeknél Pepe pöccintett volna Marchisio elé az Udinese tizenhatosán, csak épp ő nem indult.

25. perc: Jó a tempó, de mindkét védelem szorosan zár, így leginkább egyik tizenhatostól a másikig rohangálnak a játékosok.

23. perc: Abdi ment el a bal szélen az Udineséből, középre adott, de senki nem érkezett jó ütemben.

22. perc: Erőszakosan harcolnak a játékosok a középpályán, de a játékvezető engedi a kemény játékot. Ebben később benne lehet még egy-két lap.

20. perc: Lichtsteiner kapott egy csomagot az oldalvonal mellett a félpályánál, egy kis fagyasztás után ő is visszaállt.

19.perc: Matri maradt lent az Udinese tizenhatosa előtt egy ütközés után, a hazaiak ki is rúgták a labdát, erre a csatár meggyógyult, amiért a játékvezető komolyan leteremtette.

18. perc: Ferronetti vesztett labdát a saját tizenhatosa közelében, Matri kerülhetett így lövőhelyzetbe, de a kísérletét Danilo blokkolni tudta.

17. perc: Lichtsteiner adott be jobbról, Matri a védője szorításában sarkazni próbált, de nem találta el a labdát.

16. perc: Pirlo végzett el szabadrúgást az Udinese térfelének közepéről, beívelését Basta csúsztatta szögletre, majd a sarokrúgás után Pepe próbált lőni a tizenhatosról, de blokkolták a kísérletét.

15. perc: A két tizenhatos között zajlott az utóbbi percekben a játék, a Juventusnál volt többet a labda, de veszélyes helyzet egyik oldalon sem alakult ki.

13. perc: A sarokrúgást könnyedén tisztázták a vendégek.

12. perc: Basta Isla felé ívelt a jobb oldalra, Chiellini nem tudta elfejelni a labdát, így a középpályás elől a remekül kilépő Buffonnak kellett szögletre mentenie a tizenhatos sarkától.

11. perc: Pepe lőtt mintegy 22 méterről keményen, félmagasan, de középre. Handanovic kis bizonytalankodás után összeszedte a labdát.

10. perc: Egy újabb tisztázott Armero-beadás után Danilo a félpályánál rúgta fel Matrit, majd a vendégek gyorsan elvégezték a szabadrúgást, de a labda kiment az oldalvonalon túlra.

8. perc: A bal oldalról Estigarríbia gurított vissza a tizenhatosra, Marchisio jobb külsővel lőtt, de a labda centikkel a bal alsó mellé gurult.

7. perc: Gyorsan felért az Udinese, Armero beívelését Chiellininek kellett nyújtózva tisztáznia, majd Bonucci fejelt haza Buffonhoz.

6. perc: A szöglet veszélytelen volt, de utána is a Juvénél maradt a labda, veszélyesen érkezett középre, de Domizzi kifejelte a labdát.

5. perc: Egy balról előre ívelt labda könnyen az udinei Danilóé lehetett volna, de ügyetlen volt, így Pepe veszélyeztetett, de a védő szögletre mentett.

4. perc: Vagdalkoztak egy kicsit a csapatok, egyikük sem tudott értékelhető megmozdulást bemutatni az ellenfél térfelén, a védekezésben jeleskedtek, majd rossz indításokkal próbálkoztak.

2. perc: A vendégek kijöttek a szorításból, és Pepe majd Vidal is megpróbált középen átjutni a hazai védelmen, egyik sem volt sikeres.

1. perc: Elkezdődött a meccs, az Udinese rögtön agresszíven letámadott, és oda is szorította a Juventust a saját tizenhatosára, de a labda szinte végig a torinóiaknál volt.

18:00 - Ha a Juventus nyerni tud idegenben, akkor két ponttal a Milan előtt zárja az őszt a tabella élén, ha azonban az Udinese megőrzi hibátlan hazai mérlegét, akkor utoléri a címvédőt és csak gólkülönbsége miatt szorul mögé.

Serie A
Udinese-Juventus
Udinese: Handanovic - Ferronetti, Danilo, Domizzi - Basta, Isla, Pinzi, Asamoah, Armero - Abdi (86. Floro Flores), Di Natale
Cserék: Padelli, Neuton, Pasquale, Doubai, Fabbrini, Floro Flores, Pereyra 
Vezetőedző: Francesco Guidolin
Juventus: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Estigarríbia (90. De Ceglie)- Pepe (80. Del Piero), Matri (71. Quagliarella)
Cserék: Storari, Pazienzia, Del Piero, De Ceglie, Elia, Quagliarella, Gaiccherini
Vezetőedző: Antonio Conte