Átigazolás

A Chelsea, az Arsenal, a Liverpool és a Manchester United is őt akarja

A négy angol óriás egyaránt leigazolná a francia bajnokság legértékesebb játékosát, a Lille belga középpályását, Eden Hazardot.

Hazard (fehérben) lehet az egyik legkeresetteb árucikk januárban
A belga labdarúgás kétségtelenül legtehetségesebb játékosa 2007 óta tartozik a Lille felnőttcsapatához, ahol azóta több, mint 100 francia élvonalbeli bajnoki mérkőzésen lépett pályára. A mindössze 20 esztendős futballista már a nyáron is a pletykák egyik főszereplője volt, de mivel akkor kijelentette, hogy csak a Lille sikereivel kíván foglalkozni, alábbhagytak a találgatások.

A The Evening Standard angol újság szerint a Premier League négy óriása, a Chelsea, az Arsenal, a Liverpool és a Manchester United is szeretné soraiban tudni az irányító középpályást, de a Paris Saint-Germain is bejelentkezhet Hazardért.

Állítólag a Chelsea megfigyelői öt alkalommal is jártak a Lille mérkőzésein, hogy megnézzék kiszemeltjük teljesítményét, akiért nem kevesebb, mint 40 millió eurót szeretne kapni a Ligue 1 címvédője. A fent említett angol csapatoknak égetően szükségük volna egy Hazard-féle játékosra, hiszen egyik csapatban sincs klasszikus irányító. Az Arsenal és a Manchester United Cesc Fabregas és Paul Scholes személyében klasszisokat veszített el a nyáron, a Liverpoolban Steven Gerrard gyakorlatilag az egész szezont kihagyta, míg a Chelsea-nél André Villas-Boas meglehetősen kevés lehetőséget ad Frank Lampardnak.

Hazard tehát igazi sztárcsapatok célkeresztjébe került, ha a PL-menők mellé hozzávesszük, hogy a nyáron a Real Madrid és a Milan is akarta a belgát, igen impozáns ajánlatok közül válogathatna a Lille 10-ese.

A 172 cm-es középpályás 18 fellépésén hat gólnál és öt gólpassznál jár az idei szezonban, csapata 35 ponttal pillanatnyilag a harmadik helyen áll a bajnokságban az egyaránt 37 egységet gyűjtő Montpellier-PSG páros mögött.