Alpesi sí

Marlies Schild a harmadik szlalomot is megnyerte idén

  • VNA

A női alpesi sí mezőny legjobb műlesiklójának jelenleg az osztrák Marlies Schild számít, aki ezúttal Flachauban sem talált legyőzőre.

Kedden este az ausztriai Flachauban a szezon harmadik műlesikló versenyét rendezték meg a hölgyek számára, ahol ismét a világbajnok Marlies Schild győzött. Az eddig kettőből két szlalom futamot megnyerő Schild már a délutáni első futam után is az élen állt, előnyét pedig az esti második futam után is megőrizte. Mögötte ezúttal a német Maria Höfl-Riesch végzett a második helyen, aki a megszerzett 80 pontnak köszönhetően közelített a Világkupát továbbra is vezető - most a nyolcadik helyen végző - Lindsey Vonn-hoz.

A hétvégén a courcheveli versenyen a bal térdén megsérülő Riesch flachaui indulása eleinte még kérdéses volt, de kedden reggelre rendbe jött a sérülés. A harmadik helyen a szlovén Tina Maze végzett, aki még szintén egy másodpercen belüli hátránnyal zárt Schild mögött. Az osztrák síző ezúttal nem aratott olyan fölényes sikert, mint a hétvégi szlalom során Franciaországban, de a negyedik helyen végző honfitársa, Kathrin Zettel így is komoly hátránnyal zárta a versenyt. A hölgyek számára ezzel véget ért a karácsony előtti időszak, a férfiakra viszont még vár egy szlalom verseny szerdán, amelyet szintén Flachauban rendeznek meg.

Alpesi sí Világkupa - Flachau (AUT)
női műlesiklás
1. Marlies Schild (osztrák) 1:51,53
2. Maria Höfl-Riesch (német) +0,46 mp
3. Tina Maze (szlovén) +0,82 mp
4. Kathrin Zettel (osztrák) +1,30 mp
5. Nastasia Noens (francia) +1,43 mp
6. Michaela Kirchgasser (osztrák) +1,89 mp
A női alpesi sí összetett Világkupa állása
1. Lindsey Vonn (amerikai) 554 pont
2. Marlies Schild (osztrák) 324 pont
3. Viktoria Rebensburg (német) 286 pont
4. Maria Höfl-Riesch (német) 271 pont
5. Elisabeth Görgl (osztrák) 269 pont
6. Anna Fenninger (osztrák) 268 pont