Spanyol Kupa

Lazán játszadozva sem került gondba a Real Madrid

5-1-re győzött hazai pályán a Real Madrid a harmadosztályú Ponferradina ellen a spanyol Király Kupában rendezett visszavágón, így 7-1-es összesítéssel került a legjobb 16 közé.

José Mourinho közepesen erős felállásban küldte pályára a Real Madridot, ott volt például a csapatban Özil és Benzema, de a középpályán és a védelemből több stabil kezdő is hiányzott. Nem tudni, hogy emiatt-e, de ezen a találkozón is védekező alapfelfogásban, kontrára játszva kezdett a Királyi Gárda.

Nem is nagyon tudtak helyzeteket kialakítani a meccs első szakaszában, sok volt a pontatlan passz az ellentámadások során. Aztán a 25. percben Özil jól ugratta ki Callejónt, ő pedig a jobb oldalról a hosszú alsóba lőtt. (1-0)

Callejón örül a Real Madridban a Ponferradina ellen a Spanyol Kupában a Santiago Bernabéu Stadionban 2011 decemberében

A folytatásban is sok területet engedtek a Blancók a Ponferradinának, a kiscsapat azonban ezzel nem sokat tudott kezdeni, és a szünet előtt Nuri Sahin fejjel a hazaiak második gólját is megszerezte egy szöglet után. (2-0)

A második félidő elején Varane vágta a hálóba a labdát egy kipattanó után, majd kisebb meglepetésre Reyes egy távoli lövéssel szépített. (3-1)

Veszélybe mindenesetre így sem került a Real győzelme - a továbbjutása meg pláne nem -, hiszen a hajrában a csereként beállt Joselu első labdaérintése gólt eredményezett, majd Callejón is megszerezte a maga második találatát. (5-1)

A Real tehát 7-1-es összesítéssel jutott tovább, miközben a hazai pályán 1-0-ra kikapó Mallorca idegenben 2-0-ra nyerve harcolta ki a továbbjutást a Gijón ellen, az Espanyol pedig sokáig emberelőnyben játszva nyert magabiztosan a Celta Vigo ellen. (4-2)

Spanyol Király Kupa
A legjobb 16 közé jutásért
Real Madrid-Ponferradina 5-1 (2-0)
gólszerzők: Callejón (25., 87.), Sahin (44.), Varane (49.), Joselu (79.), illetve Reyes (53.)
Továbbjutott 7-1-es összesítéssel a Real Madrid.
Sporting Gijón-Mallorca 0-2 (0-1)
gólszerzők: Menendez (18. - öngól), Nsue (70.)
Továbbjutott 2-1-es összesítéssel a Mallorca.
Espanyol-Celta Vigo 4-2 (1-0)
gólszerzők: Weiss (31.), Vazquez (48.), Mattioni (58.), de La Fuente (68.), illetve Sanchez (63., 90+2.)
kiállítva: Jordi (71.), illetve De Lucas (28.)
Továbbjutott 4-2-es összesítéssel az Espanyol.