Kosárlabda

Krivacsevicset kölcsönadta a soproni női kosárcsapat

megosztom

A csapat anyagi helyzetének stabilitása érdekében az Uniqa-Euroleasing Sopron meghatározó játékosa, Krivacevics Tijana Spanyolországban folytatja pályafutását, fél évre, kölcsönben a spanyol Rivas Ecopolis Madridhoz került.

A csapat anyagi helyzetének stabilitása érdekében a női kosárlabda-bajnokságban címvédő Sopron kölcsönadta Krivacsevics Tijanát a spanyol Rivas Ecópolis együttesének."Elsősorban gazdasági okok indokolták ennek a lépésnek a megtételét, aminek egyáltalán nem örülünk, hiszen egyik legtehetségesebb játékosunkat vagyunk kénytelenek nélkülözni. Igaz, hogy Tijana elmúlt fél éve nem úgy sikerült, ahogy azt szerettük volna, mégis nagyon fog hiányozni a csapatunkból" - magyarázta a döntést Török Zoltán ügyvezető a klubhonlapnak.

"Sajnálom, hogy nem sikerült más megoldást találni, de olyan helyzetben vagyunk, amikor a költségvetésünk egyensúlyának a fenntartására már nem láttam más esélyt, mint a költségcsökkentés. Nagyon nehéz döntés volt, ami megviselte Tinát is és engem is. Jelenleg is komoly likviditási gondokkal küzdünk, bízom benne, hogy nem lesz szükség további hasonló lépésre, ám ezt egyértelműen nem is zárhatom ki. Sajnos nem arról van szó, hogy rosszul terveztünk volna, sokkal inkább arról, hogy tervezett bevételeket nem tudunk realizálni" - tette hozzá.

"A klub egy olyan spirálban van, amely egyértelműen pozitív, hiszen évről évre fokozatosan csökkentjük, és fizetjük vissza hiteleinket, miközben rendre eredményesen gazdálkodunk. Ennek a folyamatnak a fenntarthatóságát most fontosabbnak ítéltem meg minden más szempontnál. Bízom benne, hogy a környezetünkben mindenki a helyén értékeli a történteket és továbbra is az összefogásban marad az erőnk. Kérem támogatóinkat, szurkolóinkat, szimpatizánsainkat, hogy megértéssel vegyék tudomásul a történteket!" - fogalmazott az ügyvezető a klub helyzetével kapcsolatban.

megosztom