PMFC

Két hónapig dolgozunk hóban, sárban a semmiért - Bajzát

A PMFC támadója szerint megoldást a fűthető pályák jelentenének, akkor télen is lehetne tétmérkőzéseket játszani.

Már téli pihenőjüket töltik a PMFC futballistái, a felkészülés január 5-én kezdődik. A házi góllövőlistát kilenc találattal vezető Bajzát Péter a bama.hu-nak arról beszélt, a szünetben mire kell figyelnie egy játékosnak.

"Minden játékosnak figyelnie kéne magára, mert senki sem szereti pluszsúllyal kezdeni a felkészülést - mondta Bajzát Péter, a PMFC csatára. - Egyrészt ez a legtöbb helyen büntetést von maga után, másrészt ha valaki mondjuk három kiló felesleggel kezdi az edzéseket, akkor azt bizony megérzi, tehát magával szúr ki. Én ilyenkor figyelek az étkezésre, és természetesen a mozgást sem hagyom abba: a barátokkal teremfocizunk, a héten már nekiállok futni, és persze a kapott edzéstervet is csinálom."

A támadó - mint oly' sokan mások - nem tartja jónak a majdnem három hónapos téli szünetet.

"Ez egy nagyon rossz megoldás! Két hónapig dolgozunk hóban, sárban gyakorlatilag a semmiért. A megoldást az jelentené, ha fűthető pályák lennének a stadionokban, amelyeken ilyenkor is nyugodtan lehetne játszani tétmérkőzéseket. Nézze meg, Németországban sincs jobb idő, mégis megy a bajnokság, mert megfelelőek a körülmények."