Karrier

Eljött Torres utolsó esélye

Minden bizonnyal januárban lesz az utolsó esélye Fernando Torresnek arra, hogy bizonyítson és beverekedje magát a Chelsea kezdőjébe, ugyanis Salomon Kalou és Didier Drogba az Afrika-kupán lesz érdekelt, míg Nicolas Anelka a jövő év elején csatlakozik új csapatához Kínában.

Salomon Kalou és Didier Drogba az Afrika-kupán lesz érdekelt, Torres januárban bizonyíthat, különben könnyen lapátra tehetik.

Ha januárban sem lesz képes (tartósan) jó teljesítményre az egy éve 51 millió fontért Liverpoolból szerződtetett csatár, akkor könnyen lehet, hogy fel is út, le is út lesz számára a Stamford Bridge-ről. A 27 éves, Európa- és világbajnok játékos 11 hónap alatt mindössze három bajnoki és két BL-gólt szerzett, elvesztette helyét a kezdőcsapatban, így az is kétséges, hogy Vicente del Bosque, a spanyolok szövetségi kapitánya magával viszi-e a jövő nyári kontinenstornára. Bár David Villa lábtörése neki "kedvez", így is erős konkurenciával kell számolnia Alvaro Negredo (Sevilla), Fernando Llorente (Bilbao) és Roberto Soldado (Valencia) személyében.

Az Afrikai-kupa január 21-én kezdődik és február 12-én zárul, de Drogba és Kalou már előbb csatlakoznak az elefántcsontparti kerethez, míg Nicolas Anelka már új klubjában folytatja pályafutását januárban.

Az sem elképzelhetetlen, hogy Torres klubot vált januárban, a legvadabb feltételezés az, hogy visszatér Liverpoolba a tékozló fiú, persze "akciós áron", de hazájába is visszamehet önbizalmat gyűjteni. A tansfermartkt.de jelenleg 42 millió fontra tartja a támadót, de ha tényleg eladja őt a Chelsea, jó, ha ennek felét megkapja érte.