Serie A előzetes

A Milan a Cagliari otthonában zárja az évet

Olaszországban a játékosok sztrájkja miatt elhalasztott 1. fordulót kedden és szerdán pótolják, ma este két mérkőzésre kerül sor.

Cagliari-Milan 20:45
Tv: Digi Sport
Hathárom-tipp: 2
A második helyen álló és már tíz kör óta veretlen Milan a Cagliari otthonában zárja az idei évet. Massimiliano Allegri együttese szombaton a Sienát győzte le hazai pályán, így hátránya már csak 2 pont a listavezető Juventus mögött. Amennyiben a vörös-feketék nyerni tudnak idegenben (ez a legutóbbi két alkalommal sikerült a Cagliari ellen), és a Juve vereséget szenved az Udinese otthonában, a címvédő őszi első lehet.

A keddi rivális, a 12. helyen álló Cagliari elég ingadozó formát mutat, az előző fordulóban simán kikapott a Chievótól, korábban pedig a Parmával játszott döntetlent. A legutóbbi öt körben öt pontot gyűjtött Davide Ballardini együttese. Öt döntetlen mellett hazai pályán egyszer, a Novara ellen tudott nyerni a szárd csapat, igaz ősszel csak a Lazio győzött a Stadio Sant'Eliában.

A vendégeknél Robinho és a Siena ellen büntetőből gólt szerző Ibahimovic lesz a két csatár, Pato csak a padon kezd Seedorfhoz és Mexeshez hasonlóan. A hazaiaknál Conti, Nené és Astori sem játszhat sérülés miatt, Larrivey ékpárja a fiatal Ibarbo lesz. A Milan legutóbb 1998 októberében kapott ki a Cagliari otthonában. Azt a 12 évvel ezelőtti bajnokságot egyébként a Costacurtával, Maldinivel, Albertinivel, Leonardóval és Bierhoffal felálló Milan nyerte.

A címvédő és jelenleg második AC Milan a Cagliarihoz látogat, egyértelmű esélyesként

Allegri egyébként játékosként és edzőként is két évig volt a Cagliari alkalmazottja, szakvezetőként első idényében a bravúrt jelentő 9. helyre vezette a szardíniaiakat, aminek köszönhetően az év edzőjének is megválasztották Olaszországban.

A várható kezdőcsapatok:
CAGLIARI: Agazzi - Pisano, Canini, Ariaudo, Agostini - Ekdal, Nainggolan, Rui Sampaio, Cossu - Larrivey, Ibarbo.
MILAN: Abbiati - Zambrotta, Bonera, Thiago Silva, Antonini - Aquilani, Van Bommel, Nocerino - Boateng - Ibrahimovic, Robinho.

A játéknap másik találkozóján, a toszkán rangadón az újonc Siena a Fiorentinát fogadja.