Német Kupa

A Bayern München megszenvedett Bochumban, kiesett a Nürnberg

A bajorok a 91. percben szerzett Robben-gólnak köszönhetően nyertek Bochumban, a másodosztályú Greuther Fürth egy fejessel továbbjutott Nürnbergben.

Robben szerezte a győztes gólt

Bochum-Bayern MünchenAz első percektől átvette a kezdeményezést a Bayern, nem akartak semmit a véletlenre bízni a bajorok. Ennek ellenére a 22. percben akár a hazai együttes is megszerezhette volna a vezetést, amikor Kramer maradt le centikkel egy fejére beívelt szabadrúgásról. Négy percre rá azonban már nem hibáztak: egy remek támadás után Aydin indult el a jobb oldalon, keresztbe passzolt labdáját pedig Federico lőtte a hosszú saroknál a kapuba (1-0). Ezt követően rákapcsolt a Bayern, de távoli lövéseken kívül nem tudtak veszélyeztetni. Sőt a félidő vége előtt Anatoliy Tymoshchuk kézzel ért bele a labdába a saját tizenhatosán belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. A másik oldalon Robben esését is csak sárga lappal jutalmazta a bíró, így egygólos hazai vezetéssel ért véget az első 45 perc.

A második félidőben nem sokáig bírta a nyomást a bochumi védelem: Gomez passzolt Krooshoz, aki 10 méterről talált a hazaiak kapujába (1-1). A 70. percben Robben egy szokásos mozdulat után húzta befelé a labdát, majd csavart - centikkel a kapu mellé. Az utolsó negyedórában beszorította ellenfelét a München, aminek a 91. percben meg is lett az eredménye: Lahm szerzett egy labdát, Ribéryhez passzolt, aki a bal oldalról keresztbe ívelt, Robben pedig üresen érkezett és a kapuba gurított (1-2).

1. FC Nürnber-Greuther FürthA másik este 7 órakor kezdődő találkozón a Bundesliga 2-ben szereplő fürthiek továbbjutottak a Nürnberg ellen. Negyedóra elteltével Schmidtgal szögletét Nöthe csúsztatta tovább, Prib pedig a kapuba bólintott, ami egyben a győztes találatot is jelentette.

Német Kupa
Nyolcaddöntő
VfL Bochum-Bayern München 1-2
Gólszerző: Federico (26.) ill. Kroos (52., Robben 90+1.)
1. FC Nürnberg-Greuther Fürth 0-1
Gólszerző: Prib (15.)