Diósgyőr

Szívesen látnám Kambert a csapatban - Benczés Miklós

A DVTK vezetőedzője szerint mindig a célhoz kell igazítani a játékoskeretet, ha előre akarnak lépni.

Benczés Miklós Kambert szerződtetné

Benczés Miklóst, a DVTK vezetőedzőjét a boon.hu olvasói kérdezhették az OTP Bank Liga őszi szezonjának végeztével. Egy szurkoló arra volt kíváncsi, miként értékeli az általa "csiszolatlan gyémántnak" nevezett spanyol Carreno teljesítményét a szakember?

"A csiszolatlan gyémánt lehet, hogy ül, és ezt majd későbbi karrierje igazolni fogja. Az biztos, hogy összjátékban hatékony volt, a kapu előtt viszont nem igazán találta fel magát a meccseken, és egy támadót elsősorban a góljainak a száma minősít. Ami én hiányoltam belőle, az a dinamika, ezen a téren nem érte el a magyar első osztályt. Kombinatív játékos, technikás, de nem éreztem nála a fejlődést. Bőven megkapta a lehetőséget a bizonyításra, de nem élt vele."

Benczés beszélt az igazolásokról is, szerinte vannak hiányposztok a csapatban.

"Amikor játékost akarunk igazolni, azt nézzük, melyik poszton van a legnagyobb szükség az erősítésre. Persze lehetne itt is erősíteni, de van három kapusunk az egyetlen kiadó helyre, ezzel szemben van olyan poszt, ahol csak egy játékos jöhet szóba. Ez utóbbi megoldása fontosabb. Mindig a célhoz kell igazítani a játékoskeretet, ha előre akarunk lépni. Mindig jobb játékost kell igazolni, nem a játékos mögé, hanem elé, akkor fog fejlődni a csapat. Konkrét neveket még nem tudok mondani."

A szakember nem titkolta, szívesen látná a csapatban a ZTE-ben játszó Djordje Kambert.

"Szívesen látnám Kambert vagy egy hasonló típusú játékost a csapatban. Arra nagyon nehéz lenne válaszolni, hogy látszik-e az utánpótlásban az új aranycsapat magja. Vannak korosztályos válogatottjaink, tehetségesnek tűnő labdarúgóink, de 10 éves utánpótlásedzői tevékenységem megtaníttatta velem, hogy nem feltétlenül a tehetségesnek tűnő játékosokból lesznek a jó futballisták. Éppen ezért biztatok minden srácot, aki jelenleg nem számít a csapat legjobbjai közé, ne adja fel."