Győr

Négy hónapos kihagyás vár az ETO fiatal középpályására

Kiss Máté lábában megrepedt egy porc, a komplikált műtét miatt viszont a négy hetes kihagyásból négy hónapos lett.

Kiss Máté négy hónapot hagy ki - Fotó: MTI

A Győri ETO FC húszéves játékosa, Kiss Máté a bajnokság vége felé egyre jobb formában játszott, ám most több hónap kényszerpihenő vár rá.

„Két hete sérültem meg, a csapat Magyar Kupa-mérkőzésén Diósgyőrben. Egy becsúszásnál fordult alá a lábam és mint később kiderült, megrepedt egy porc a térdemben - mesélte a Kisalföldnek a futballista. - Mindenképp operálni kellett, elkerülhetetlen volt a beavatkozás, a kérdés csupán az volt, hogyan műtsenek meg. Két lehetőség közül választhattam: vagy visszavarrják, vagy eltávolítják a leszakadt porcot. Az előbbi mellett döntöttünk, mert bár a felépülési idő négy hét helyett négy hónap lesz, a szakemberek szerint hosszabb távon ez a jobb megoldás. A műtét jól sikerült, hat hétig azonban még rá sem állhatok a lábamra. Sajnos sokat ki kell hagynom, így a tavaszi rajton még biztosan nem lehetek ott."

A győri játékos nem teljesen elégedett az idényével, de a csapat teljesítményét remeknek látja.

„Lehetett volna az őszi jobb szezonom is, természetesen szerettem volna sokkal többet játszani. A végére lendültem játékba, ezért is fájóbb, hogy megsérültem. A csapat amúgy parádésan szerepelt, megérdemelten áll a második helyen, s bízom benne, hogy ennél még feljebb is léphet. Nyilván a célom, hogy az élvonalban stabil kezdőjátékos legyek. Húszévesen elég fiatal vagyok, a szerződésem pedig még három évig érvényes. Bízom benne, hogy lesz lehetőségem Győrben bizonyítani. A legfontosabb, hogy teljesen egészséges legyek, s minél előbb visszanyerjem majd az erőnlétemet."