Alpesi sí

Hirscher győzött szlalomban és vezeti az összetett Világkupát

  • VNA

Új éllovasa van a férfi alpesi sí Világkupa sorozatnak - az Alta Badián a műlesiklásban győztes Marcel Hirscheré pillanatnyilag a legtöbb pont.

Az osztrák Marcel Hirscher győzelmével ért véget a férfi alpesi sízők hétfői versenye az olaszországi Alta Badián. A már az első futam után is vezető osztrák síző a vasárnap a 27. életévét betöltő, olimpiai bajnok olasz Giuliano Razzolit előzte meg, míg a harmadik helyen a németek sízője, a hosszú sérülése után visszatérve mindössze a második versenyét teljesítő Felix Neureuther végzett. Hirschernek eddig remek szezonja van, hiszen Beaver Creeken óriás-műlesiklásban első és második, míg szlalomban egy harmadik helyet is szerzett már idén.

Az osztrák síző a most megszerzett 100 Világkupa pontnak köszönhetően az összetett versenyben is átvette a vezetést az eddig élen álló norvég Aksel Lund Svindaltól. A futam kellemes meglepetését az olasz Patrick Thaler szereplése jelentettre, aki a második futam legjobb időeredményével a 26.-ról egészen a hetedik helyig jött előre. A férfi sízők számára nincs még vége a versenyeknek Karácsony előtt, szerdán ugyanis az ausztriai Flachauban egy esti műlesikló verseny még vár a mezőnyre.