Légiósaink

Feczesin gólpasszt adott, Megyeri már öt bajnoki óta hibátlan

Gólt ugyan egyik magyar játékos sem szerzett a hétvégén Európa bajnokságaiban, de kapusaink jó teljesítményének ezúttal is örülhettünk, ráadásul Feczesin Róbert is kiosztott egy gólpasszt a Bresciában a Filkor Attilával felálló Livorno vendégeként.

Megyeri Balázs fogja meg a labdát a Dortmund és az Olimpiakosz Bajnokok Ligája-mérkőzésén 2011 novemberében

ANGLIA

A West Bromwich Albion Blackburn elleni győzelmét (2-1) Fülöp Márton a kispadról nézte végig, a sérült Gera Zoltánt pedig nem nevezték a találkozóra. Ugyancsak kimaradt Somogyi Csaba a keretből a Fulhamben, amely Bogdán Ádám Boltonja ellen nyert otthon 2-0-ra. A válogatott kapus a cserepadon ült. A Queens Park Rangers Buzsáky Ákos nélkül kapott ki 2-0-ra a Manchester Unitedtől.

A Championshipben Gulácsi Péter védte a Hull kapuját, és 2-0-ra nyertek a Millwall ellen. Kurucz Péter kimaradt a West Ham keretéből a Barnsley elleni hazai meccsen (1-0), és Gyepes Gábort sem nevezték a Middlesbroughtól fordulatos mérkőzésen 3-2-re kikapó Cardiffba. Priskin Tamás szintén nem került be a Derby együttesébe, de azért, mert az együttes az őt kölcsönadó klub, az Ipswich ellen játszott, és a kölcsönszerződés értelmében a csatár nem léphetett pályára "anyaegyesülete" ellen. A találkozót az Ipswich nyerte 1-0-ra. A Portsmouth-ba a 78. percben állt be Futács Márkó, és 1-1-es döntetlent értek el a Southampton ellen.

NÉMETORSZÁG

A Bundesliga 17., utolsó őszi fordulójában Hajnal Tamás kezdő volt a Stuttgartban a Wolfsburg elleni idegenbeli találkozón, és 0-0-s állásnál, a 67. percben cserélték le. A mérkőzést végül a Wolfsburg nyerte 1-0-ra. Stieber Zoltán kimaradt a Mönchengladbach otthonában 1-0-ra kikapó Mainzból, ahogy Szalai Ádám is, aki még nem épült fel súlyos térdsérüléséből. Nagy Dániel a Hamburg első csapatában nem kapott lehetőséget, de a tartalékok között a Regionalligában kezdő volt, és a 84. percben cserélték le a Meuselwitz elleni találkozón, amely 2-2-vel ért véget.

A másodosztályban Király Gábor a csütörtökön elszenvedett izomrostszakadása miatt nem védhetett az 1860 Münchenben, amely 3-1-re nyert a Karsruhe vendégeként. Lázok János ott volt a keretben a Cottbus otthonában pályára lépő Duisburgban, de nem állhatott be a mérkőzésen (1-1).

OLASZORSZÁG

A Serie A-ban Simon Ádám bekerült a Palermo keretébe a Catania ellen, de pályára nem lépett a csapata számára 2-0-s vereséget hozó meccsen.

Feczesin gólpassza a Brescia első góljánál

A Serie B-ben Filkor Attila a hazaiaknál kezdőként végig a pályán volt a Livorno-Brescia mérkőzésen. A vendégeknél Vass Ádám és Feczesin Róbert is kezdett, utóbbi gólpasszal segítette 2-0-s győzelemhez csapatát, majd a 78. percben lecserélték. A Reggina-Sassuolo találkozón (1-1) Kovácsik Ádám a hazaiak kispadján ült, a Laczkó Zsoltot és Koman Vladimirt foglalkoztató Sampdoria pedig hétfőn este játszik a Pescara vendégeként.

SPANYOLORSZÁG

Pintér Ádám egymás után harmadszor volt kezdő a Zaragozában, de ahogy az eddigi mérkőzésein, ezúttal is vereséget szenvedtek. A Bilbao otthonában kaptak ki 2-1-re.

HOLLANDIA

Babos Gábor és Szélesi Zoltán kezdő volt, Vadócz Krisztián pedig az 57. percben állt be a Nijmegenbe, amely 2-0-ra verte a Venlót. Eppel Márton kimaradt a keretből. Horváth Gábor eltiltása miatt nem játszhatott az Ajax otthonában 4-0-ra kikapó Den Haagban.

BELGIUM

A Lierse 2-0-ra legyőzte a Kotrijkot szombaton. Előbbi együttesbe Kovács Péter a 79. percben állt be, míg utóbbiban Czvitkovics Péter kezdőként a 62. percig játszott. Köteles László és Tőzsér Dániel is végig a pályán volt a Genkben, amely a Standard Liége otthonában játszott 0-0-s döntetlent. Juhász Roland szintén végig ott volt az Anderlechtben, 3-2-re nyertek a Lokeren ellen.

GÖRÖGORSZÁG

Rudolf Gergely a 62. percben állt be a Panathinaikoszba, amellyel 3-1-re legyőzték az Aszterasz Tripoliszt. Megyeri Balázs sorozatban ötödször védte hibátlanul a bajnokságban az Olimpiakosz kapuját, és már összesen 470 játékperc óta nem kapott gólt. Bodor Boldizsár a kispadon kapott helyet az OFI Krétában, amely 0-0-ra végzett hazai pályán a Kerkirával.

AUSZTRIA

Az osztrák Bundesligában csak Sáfár Szabolcs játszott a magyar légiósok közül. Ő a Wacker Innsbruckot segítette 1-0-s győzelemhez a Kapfenberg otthonában. Szabics Imre sérülése miatt nem játszhatott a Sturm Grazban, amely 1-1-et játszott a Rieddel, és Waltner Róbert is kimaradt a Mattersburgból, amely 1-0-ra kikapott a Wiener Neustadtól.

EGYÉB BAJNOKSÁGOK

Törökországban Lázár Pál a hosszabbításban állt be a Samsunsporba, amely bravúros, 1-1-es döntetlent ért el a Besiktas ellen.