Magyar válogatott

Csak akkor tudunk fejlődni, ha a futballisták hétről hétre játszanak - Egervári

A magyar válogatott szövetségi kapitánya kijelentette, a vb-selejtezőkön sokkal nehezebb csoportba kerültünk, mint amiben voltunk az Eb-selejtezőkön.

Egervári Sándor elégedett lehet

Egervári Sándor évet értékelt a Blikknek. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya először a szabadságáról mesélt, melyet egy ismert szakemberrel töltött.

"Egy hétig Dubajban voltam Hajdu János kézilabdaedző kollégámnál. Azok a napok a kikapcsolódásról szóltak, de amint hazaérkeztem, már a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökségének készítettem a fél éves beszámolót."

Egervári kijelentette, annak ellenére, hogy a csapat nem tudott kijutni az Európa bajnokságra, elégedett az együttes teljesítményével.

"Az volt a cél, hogy az Eb-selejtezős csoport 2. vagy 3. helyén végezzünk. Sajnos nem értük el a pótselejtezőt, de az utolsó előtti mérkőzésig volt erre esélyünk. Jó úton járunk, léptünk előre, de tennünk kell azért, hogy még eredményesebb legyen a válogatott. Nagyon fontos, hogy válogatott játékosaink rendszeres játéklehetőséget kapjanak. A nemzeti csapat is csak akkor tud fejlődni, ha a futballisták hétről hétre játszanak. Annak is nagyon örülnék, ha a sérülések elkerülnék játékosaimat."

Az ősszel jönnek a vb-selejtezők, Egervári szerint ezen még nehezebb dolgunk lesz, mint volt a mostani selejtezőkön.

"Sokkal nehezebb csoportba kerültünk, mint az Eb-selejtezőkön. Ez persze nem azt jelenti, hogy feladjuk. A törökökről, az észtekről és a románokról már megkaptuk az első anyagokat, a szakmai stáb tagjaival elemezzük a mérkőzéseket, hogy a játékosokat maximálisan fel tudjuk készíteni."