ZTE

Ameddig van matematikai esély, bízni kell a bentmaradásban - Prukner

Prukner László, az NB I-ben hat szerzett pontjával utolsó Zalaegerszeg vezetőedzője a klubhonlapnak adott interjúban elmondta, hogy egy hosszú folyamat eredménye az őszi kudarcsorozat, de a bentmaradsához mindenképpen erősíteni kell télen.

"Nem bántam meg, hogy a ZTE-hez szerződtem, az embernek egyébként is döntéseiért vállalnia kell a felelősséget - kezdte értékelését Prukner László a ztefc.hu-nak. - Nem kényszerített rá senki. Négy éve már megkeresett a ZTE, akkor nem jöttem, most igent mondtam. Egyébként egy edző akkor vállal munkát, ha hívják. Annyit megjegyeznék, hogy előzetes tájékozódásom nem volt elég alapos, értek meglepetések, de mint már mondtam nem bántam meg a döntésem."

Az 51 éves szakember a gyenge szereplés általa vélt okairól is elmondta véleményét. "Egy folyamat eredménye volt a gyenge szereplés. Annyit viszont elmondhatok, hogy szándékosan sem lehetett volna ennyire mentálisan gyenge keretet összehozni. Bátran vállalom a véleményem, a játékosoknak is elmondtam, nem az újságból értesülnek róla. Állítom, ha nincsen a sorozatos kudarcélmény, becsúszik pár győzelem, akkor a játékosok még elvegetálhattak volna egy ideig, sőt más csapatban is megtehetnék. Az első hét forduló után olyan emberek kellettek volna, aki a teher súlya alatt nem roppannak össze. Magyarán mentálisan erősek. Sajnos, kevés ilyen labdarúgó található a keretben. Amikor szerződtettek, az átigazolási szezon már lejárt. Nem volt lehetőségen a változtatásra. A mérkőzések többségén figyelmetlenségek miatt hátrányba kerültünk. Óriási energiát kellett mozgatni, hogy egyáltalán kiegyenlítsünk. Ez a hazai pályán elért eredményeinkre jellemző. Idegenben két gólt szereztünk több találkozón, mégsem szereztünk pontot. A debreceni súlyos vereségnél, amikor félidőben két góllal vezettünk, a második játékrészben pár perc alatt leromboltunk mindent. A pálya szélén a tehetetlen düh munkált bennem. Választ kaptam arra, miért tart itt a ZTE."

"Ameddig van matematikai esély, addig bízni kell a bentmaradásban. Azonban a jelenlegi keret alkalmatlan a feladat megoldására. Hangsúlyozom, van esély a bent maradásra. Ehhez olyan játékosokat kell szerződtetni, akik egyéni ambícióikat alárendelik a csapaténak. Megfelelő alázattal rendelkeznek és mentálisan nagyon erősek" - mondta a tavaszi feladatokról Prukner.