Premier League

Londonban hatodik idegenbeli sikerét aratta a United

Az angol Premier League 16. fordulójának vasárnapi találkozóján a Manchester United Wayne Rooney és Micheal Carrick góljaival 2-0-s győzelmet aratott a Queen's Park Rangers otthonában.

Rooney köszöni meg társának a gólpasszt
Sir Alex Ferguson alakulata a forduló előtt kétpontos hátrányban volt a városi rivális Manchester City mögött, de Robert Mancini csapata ezen a hétvégén a Premier League legjobb fomában lévő együttesével néz farkasszemet, így egyáltalán nem biztos, hogy begyűjti a maximális három egységet a listavezető.

Ennek szellemében már a 2. percben megszerezte a Buzsáky Ákos nélkül felálló Queen's Park Rangers otthonában a vezetést. Wayne Rooney tette ki oldalra a labdát Welbecknek, majd a fiatal szélső beadására ő maga érkezett és fejjel a kapuba juttatta a labdát (0-1). Igen tompának tűnt a QPR még a bekapott gól ellenére is a hazai csapat, az első félóra végén Evans kapufán csattanó fejesénél csak Fortunának köszönhették, hogy nem kerültek nagyobb bajba. A játékrészben szinte csak United helyzetet jegyezhettünk fel, Rooney és Jones is pontatlanul célzott, az egyetlen komoly hazai lehetőség Jay Bothroyd előtt adódott.

Fordulás után lüktetőbbé vált a mérkőzés irama, de az 56. percben végképp eldőlt a 3 pont sorsa: Micheal Carricket nem vették túlságosan komolyan londoniak, így a középpályás felbátorodott, közel 50 méteres szóló után pedig a kapuba lőtt (0-2). A QPR menedzsere ugyan cserékkel próbált valamelyest életet lehetni csapata támadójátékába, de Daren Campbell még a kapu torkából is képes volt a kapu fölé nőni. A találkozó hátralévő részében néhány vendég kontra okozott izgalmat, a Manchester United ezen a napon csak annyit adott ki magából, amennyi a győzelemhez feltétlenül szükséges volt.

Londoni sikerével továbbra is veretlen - a mezőnyben egyedüliként - a Manchester United idegenben, amely néhány órára biztosan átvette a vezetést a tabellán a Manchester Citytől.

Premier League
16. forduló
QPR - Manchester United 0-2 (0-1)
gól: Rooney (2.) Carrick (56.)