Klubvilágbajnokság

A Santos vagy a Barcelona lesz a világbajnok?

  • MTI/63

Neymar, a Santos ifjú tehetsége szerint a labdarúgó klub-világbajnokság döntőjében lehetősége lesz arra, hogy a világ jelenlegi legjobb csapata, az FC Barcelona ellen játszhasson.

Santos - Barcelona 11:30
Tv: Eurosport2
hatharom-tipp:2
A Japánban zajló klubvilágbajnokságon magyar idő szerint 11:30-kor feszül egymásnak Dél-Amerika és Európa legjobb csapata, azaz a brazil Santos méri össze erejét a spanyol Barcelonával. Az elődöntőket egyaránt könnyedén vette mindkét gárda, így létrejöhetett az "álommecs". A nemzetközi sportsajtó a finálét a Neymar-Messi párharcra hegyezte ki leginkább, de a 19 éves brazil tehetség szerint ez nem egyénekről, hanem csapatokról szól.

Neymar nagyon motiváltnak tűnik
"Ez nem a Messi-Neymar párharc lesz, hanem a Santos mérkőzik a Barcelonával és most az a legfontosabb, hogy mi nyerjük el a serleget" - fogalmazott az extrém hajviseleteiről és a zseniális, egyben kiismerhetetlen cseleiről is ismert játékos. "Mindenesetre, igyekszem majd megnehezíteni Puyol dolgát."

A 15-szörös válogatott Neymar da Silva Santos Júnior a Libertadores Kupa idei legjobbja lett, továbbá versenyben van a Puskás-díjért, amely a szezon legszebb gólját szerző futballistájának jár - akárcsak a másik oldalon Lionel Messi.

Ami a katalánokat illeti, Josep Guardiolának súlyos veszteségekkel tarkított ez a távol-keleti túra, hiszen a katari Al-Szadd ellen David Villa sípcsonttörést szenvedett, míg Alexis Sánchez húzódással bajlódik. A chilei játéka emiatt kérdésessé vált a vasárnapi rangadón. A Barcelona játékoskeretét ismerve azonban a nagy hiányzók ellenére is egyértelmű esélyese a brazilok elleni találkozónak, de hogy érvényesíteni tudja-e a papírformát, azt 11:30-kor kezdődő élő szöveges tudósításunkkal nyomon követheted.

Elődöntő: Al-Szadd-Barcelona 0-4

Elődöntő: Kashiwa-Santos 1-3