Férfi kézilabda BL

Újabb csodára készül a Szeged a Montpellier ellen - előzetes

megosztom

Vasárnap kora este egy Bajnokok Ligája-mérkőzéssel, a francia Montpellier otthonában zárja őszi szezonját a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A Tisza-partiak hazai pályán nagy bravúrt elérve legyőzték a sztárcsapatot, és egy újabb bravúrral utol is érhetnék ellenfelüket a D csoportban.

Montpellier-Pick Szeged
vasárnap 17:00 Digi Sport
Skaliczki László tanítványai november 19-én meglepetésgyőzelmet arattak a francia ellenféllel szemben, amivel helyzetbe hozták magukat a továbbjutást illetően a Bajnokok Ligája D csoportjában. Ettől még azonban nem váltak egy csapásra a nyolcaddöntőbe jutás esélyeseivé, pláne nem a vasárnap délutáni meccs favoritjaivá.

Lékai Máté lő kapura a Pick Szeged-Montpellier férfi kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzésen 2011 novemberében

Ami a továbbjutást illeti: mivel a csoport nagyágyúi között sem alakult ki egyértelmű erősorrend, körbeverték egymást, a Szegednek is sokkal nehezebb utolérni bármelyiküket. Érdekesség, hogy jelen pillanatban épp a Montpellier-hez áll legközelebb a magyar csapat, két pont a különbség. Ennek ledolgozásához idegenben kellene nyerni.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, D csoport
Montpellier-Pick Szeged
A Pick Szeged utazó kerete
Tatai, Mikler, Tóth (kapusok), Prodanovics, Fekete, Ancsin, Sulc, Buday, Lékai, Zubai, Pribanic, Bajorhegyi, Czina, Vadkerti

 

 

 

 

 

 

Ahogy már szó volt róla, a hazai diadal is bravúrnak számított, így idegenben még inkább az lenne egy siker. Ahogy az a fenti táblázatból kiderül, Skaliczki László szinte már bőnek nevezhető kerettel számolhat a mérkőzésen, ami nem volt jellemző ősszel. Három kapus mellett 11 mezőnyjátékos utazott el Franciaországba, de kisebb nehézségekbe is ütközött a csapat az úton, hiszen a Liszt Ferenc Repülőteret az indulásuk előtt néhány perccel kiürítették. Ez nagy fennakadást nem okozott, mivel még így is időben Párizsba értek ahhoz, hogy elérjék az ottani csatlakozást.

A mieink számára az adhat reményt, hogy a franciáknak is kijutott a jóból itt az őszi szezon végén, sorra játsszák a nehezebbnél nehezebb meccseket. Szerdán óriási csatában egyetlen góllal nyertek a Nimes ellen a bajnokságban (34-33), és még karácsony előtt csúcsrangadót játszanak a Chambéry ellen. Viszont amellett, hogy fáradtak, motiváltak is a magyar bajnoki ezüstérmes elleni meccs előtt.

"A szerdai győzelem erőt adhat a következő meccsekre. Erre szükség is lesz vasárnap 60 percen keresztül. Jó lenne minél hamarabb bebiztosítani a továbbjutásunkat, ehhez pedig nagyon kellene a Szeged elleni győzelem. Idegenben kikaptunk, most pedig meg kell mutatnunk, hogy egy győzelem a Montpellier ellen nem jelenti azt, hogy mindkét mérkőzésen legyőztek minket" - mondta a vezetőedző, Patrice Canayer.

Reméljük, a szegediek mindent kiadnak magukból az idény utolsó meccsén, ami bennük van. Igaz, többen közülük nem sokat pihenhetnek a következő hetekben sem, hiszen a jövő héten már újabb mérkőzések várnak rájuk a januári Eb-re készülő válogatottban.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája
D csoport
    M Gy D V Gk P
1. AG Köbenhavn 6 5 0 1 188-166 10
2. THW Kiel 6 4 1 1 194-161 9
3. Reale Ademar León 7 4 1 2 214-205 9
4. Montpellier 6 3 0 3 193-187 6
5. Pick Szeged 6 2 0 4 179-201 4
6. RK Partizan Beograd 7 0 0 7 179-227 0
megosztom