La Liga előzetes

Sevillában újra az élre állna a Real Madrid - nálunk élőben is

Négy mérkőzést rendeznek szombaton a spanyol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában, este tíz órakor a Real Madrid a Sevilla otthonában feledtetné a Barcelonától elszenvedett vereséget.

Sevilla - Real Madrid 22.00
Tv: sport2
hatharom-tipp:2
A spanyol futball szerelmesei nagy izgalommal várják a szombat esti rangadót, hiszen sokan kíváncsiak arra, vajon José Mourinho együttesét mennyire rázta meg a Barcelonától elkönyvelt hazai vereség.  A Real Madrid 15 mérkőzésből álló győzelmi szériájának inthetett búcsút a múlt szombaton, ráadásul a vereség okán a listavezetői pozíciót is kénytelen volt átadni a nagy riválisnak. Mivel a Barcelonának a klubvilágbajnokság van e hétvégén jelenése, egy már korábban lejátszotta ezen fordulóbeli találkozóját, vagyis ha a blancók pontot szereznek Andalúziában, újra ők vezetik majd a La Liga tabelláját.

"Tavaly ugyanebben az időszakban kétpontos hátrányban voltunk a Barcával szemben, most a legrosszabb esetben együtt állunk majd a tabella élén, ha kikapunk Sevillában"  - nyilatkozta Mourinho a mérkőzés előtt, aki ezzel a kijelentéssel levette játékosai válláról a terhet - legalábbis látszólag. Nehezen elképzelhető, hogy ne fűtené ugyanis a madridi focistákat a bizonyítási vágy, bizonyosan rosszul érintené valamennyiüket, ha pontot netán pontokat veszítenének Sevillában.

Mourinho ismét taktikázott

Az elmúlt évek eredményeiből indulva azonban nem sok izgulni valója lesz a fővárosiakért szorítóknak, hiszen a két csapat legutóbbi öt mérkőzését egyaránt a Real Madrid nyerte. A tavalyi idényben ráadásul Cristiano Ronaldóék egy emlékezetes 6-2-vel lépték le Jesus Navasékat.

"Azután, hogy elveszítettük a nagy meccset, nagyon fontos számunkra, hogy legyőzzük a Sevillát és újra a mi álljunk a táblázat élén." - mondta a brazil Kaká a klub hivatalos honlapjának.

Mourinho gárdája a hétközi Király Kupa-találkozón tartalékos felállásban is magabiztosan győzte le a harmadosztályú Ponferradinát idegenben, de a szombati derbire visszatér a csapatba Casillas, Pepe, Lass, Xabi Alonso, Di Maria, Arbeloa és Benzema is. Ricardo Carvalho és Fabio Coentrao továbbra is sérüléssel bajlódik, Nuri Sahin és Granero pedig el sem utazott Madridból.

Ami Marcelino García Toral alakulatát illeti, a fiatal tréner nem számolhat majd Andres Palop valamint Diego Perotti játékára, de Jesus Navas, Trochowski, Negredo, Caceres és Rakitic is ott lehet a Sanchez Pizjuanban.  

Hogy sikerül-e visszavenni a Real Madridnak a bajnokság első helyét a címvédő Barcától, azt a 22 órakor kezdődő élő szöveges tudósításunk segítségével nyomon követheted!

Az andalúziai rangadón kívül három találkozót rendeznek még szombaton: a kieső helyen álló Sporting Gijón a masszív középcsapattá érő Espanyol fogadja, míg a kiváló formában lévő Mallorca a szintén remeklő Getafét látja vendégül. Este nyolc órakor a hazai pályán három forduló óta nyeretlen Athletic Bilbao a liga utolsó helyén álló Real Zaragozát győzné le a San Mamésben.

További mérkőzések:
Mallorca - Getafa 18.00
hatharom-tipp:1
Sporting Gijón - Espanyol 18.00 hatharom-tipp:x
Athletic Bilbao - Zaragoza 20.00 hatharom-tipp:1
Tv:sport2