Bundesliga

Raúl mesterármast ért el a Werdert kiütő Schalkéban

Nagyon sima, 5-0-s győzelmet aratott a Schalke 04 a Werder Bremen ellen a Bundesliga 17., idei utolsó fordulójának szombat esti mérkőzésén. A Királykékek első három találatát a csapat spanyol sztárja, Raúl szerezte.

Mindkét csapat támadó szellemben lépett fel, sőt, az első percekben inkább a Werdernek voltak helyzetei, de szűk negyedóra után fölénybe került a Schalke, amely a 16. percben Raúl révén meg is szerezte a vezetést. Egy bal oldali beadás után Huntelaar lőtt kapura 14 méterről, de a kapufát találta el, majd a kipattanóba szerencsétlenül ütött bele Tim Wiese, a vendégek kapusa, a játékszer pedig a spanyol csatár elé került, aki a hálóba pofozta. (1-0)

Raúl González, a Schalke 04 csatára örül góljának csapata egyik mérkőzésén

Négy perccel később már 2-0 volt az állás: Raúl egy indítás után rosszul vette át a labdát, de az így Huntelaar elé került a bal oldalon, ő visszapasszolt középre, társa pedig megint a kapuba belsőzött. Ekkor már lesen állt, de a játékvezető megadta a gólt.

A brémaiak nem tudtak reagálni a két gyors találatra, egy-egy kósza támadásuktól eltekintve a folytatásban is a hazaiak irányítottak a szünetig.

A második félidőben ugyan Arnautovicnak, Naldónak és Rosenbergnek is voltak ugyan helyzetei, de a gelsenkircheni védők mindig a helyükön voltak, így hiába került fölénybe a vendégcsapat, nem tudott szépíteni. Sőt, a 63. percben újra jött Raúl, egy Fuchs-beadásra érkezett remekül, és bevetődve fejelt Wiese kapujába. (3-0)

A különbség néhány perc alatt megalázóvá vált, hiszen Jurado jobb oldali beadását Papadopoulosz befejelte, majd Hoger indítása után Huntelaar is átemelte a vendégek kapusát. (5-0)

Az utolsó húsz percben már a Schalke sem szakadt meg az újabb gólért és a Werder játékosainak is elment a kedve, így nem változott az eredmény. A hazaiak így a dobogón töltik a téli szünetet, de a Leverkusen veresége miatt a vendégek sem csúsznak hátrébb az ötödik helyről. 

Bundesliga
17. forduló
Schalke 04-Werder Bremen 5-0 (2-0)
gólszerzők: Raúl (16., 20., 63.), Papadopoulosz (67.), Huntelaar (70.)