Sífutás

Petter Northug megint legyőzhetetlen volt a hajrában

  • VNA

Roglán, a 15 km-es klasszikus stílusú futamban sem volt ellenszer Petter Northug ellen, aki a hajrában ismét mindenkit lehagyva győzött.

Petter Northug megint legyőzhetetlen volt a hajrábanA sífutó Világkupa sorozat ezen a hétvégén a szlovéniai Roglán folytatódik, ahol a szombati program a férfiak 15 km-es klasszikus stílusú versenyével kezdődött. A tömegrajtos indítás miatt szoros befutó volt várható, ami végül meg is valósult. Az ilyen típusú versenyek specialistája, az olimpiai és világbajnok Petter Northug ugyan sokáig a élmezőny végén szerénykedett, de arra végig figyelt, hogy látótávolságon belül maradjon az előbb a kanadai, majd az orosz sífutók által húzott mezőnyhöz képest.

Northug az utolsó körben már előrébb jött és a befutó előtti utolsó emelkedős részen már átvette a vezetést és végül kéttized másodperccel győzött az összetett Világkupa címvédőjének számító Dario Cologna előtt. A svájci sífutó mögött a nap meglepetését a kazah Alexej Poltaranyin szereplése okozta, aki remekül hajrázott és végül a harmadik helyen végzett. A roglai program a női 10 km-es tömegrajtos versennyel (Eurosport - 13.00 ÉLŐ) folytatódik, a férfiak számára pedig vasárnap egy szabadstílusú sprint verseny következik.