Vívó ob

Mohamed Aida és Szabados Gábor győzött tőrben

  • MTI

Mohamed Aida, illetve Szabados Gábor nyerte a tőrvívók országos bajnokságát, előbbi Knapek Edinát, utóbbi Szabados Krisztiánt győzte le a fináléban.

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett szombati, budapesti viadalon a nőknél a válogatott négy erőssége jutott el az elődöntőig, ott Mohamed Aida Kreiss Fannyt, Knapek Edina pedig a címvédő Varga Gabriellát győzte le. Utóbbi asszóban Varga már 6-1-re is vezetett, innen fordított Knapek, pedig a keze sérülése miatt még ápolni is kellett. A fináléban Mohamed egy találattal nyert, ezzel kilencedik egyéni bajnoki elsőségét gyűjtötte be. Korábban az MTK színeiben lett első - legutóbb 2006-ban -, most először pedig a Törekvés versenyzőjeként.

A férfiaknál a Szabados testvérek vívtak az aranyéremért: Gábor egy tussal bizonyult jobbnak Kristófnál, ezzel 2008 és 2009 után harmadszor lett bajnok. A címvédő Bíró Péter a 32 között búcsúzott, s 17. lett.

A kerekesszékes tőrözők versengésében Krajnyák Zsuzsanna (UTE) és Osváth Richárd (Törekvés) érdemelte ki a bajnoki címet.

Vívó országos bajnokság
eredmények (tőr egyéni versenyek a Mol Kupáért)
nők (29 induló):
az elődöntőben:
Mohamed Aida (Törekvés)-Kreiss Fanny (UTE) 15-9
Knapek Edina (BHSE)-Varga Gabriella (BHSE) 15-11
a döntőben:
Mohamed-Knapek 5-4
férfiak (50 induló):
az elődöntőben:
Szabados Kristóf (BHSE)-Gátai Róbert (MTK) 15-13
Szabados Gábor (BHSE)-Györgyi Antal (UTE) 15-6
a döntőben:
Szabados G.-Szabados K. 15-14