Férfi kosárlabda NB I

Hatalmas verést kapott odahaza az Olaj, hengerelt az Atom

Az Atomerőmű meglepetésre nagyarányú győzelmet aratott a Szolnok otthonában a férfi kosárlabda NB I szombati első mérkőzésén.

Az előzetes várakozásoknak ellentmondva a bajnoki címvédő Szolnoki Olaj hatalmas pofonba szaladt bele a Tiszaligeti Sportcsarnokban. Pór Péter együttese a héten sikeresen továbbjutott az Eurochallenge Kupában, Báder Márton és Horváth Ákos pedig meghosszabbította szerződését - úgy tűnt, minden rendben van a nagy rangadó előtt a Tisza-partiak háza táján.

Aztán a még csak formálódó Atomerőmű SE gyorsan a tudtára adta a hazaiaknak, hogy nem adja olcsón a bőrét, egy szoros első negyed után, a második játékrész már egyre inkább sejtetni engedte, hogy itt bizony meglepetés készülődik. A nagyszünetben nyolcpontos előnyre tett szert az Atom, ám ekkor a mintegy 2000 hazai szimpatizáns aligha hitte, hogy az igazi hidegzuhany csak ezután jön.

A harmadik negyedben ugyanis valósággal felmosta ellenfelével a pályát a Paks, amely elsősorban Cole révén szenzációs támadójátékot produkált. Amíg Völgyi Péter csapata 30 pontot szórt ebben a szakaszban Trotterék mindössze hatig jutottak. A teljesen széteső Olaj az utolsó negyed második részében faragott valamelyest hátrányából, de a 68-96-os vereség így sem magyarázható meg könnyedén.

"Gratulálok a Paksnak a jó játékhoz és a győzelemhez egyaránt. Ez ma egy ilyen nap volt. Az ASE-nak minden sikerült, mi pedig egy olyan napot fogtunk ki, amikor semmi." - mondta Pór Péter, a szolnokiak trénere a lefújást követően. "Nekik szinte semmi nem jött össze, nekünk pedig gyakorlatilag minden. Ezeket a derbiket nagyjából az dönti el, melyik csapat tudja előbb elkapni a fonalat, most ez nekünk sikerült, ebből kerekedett ki ez a magabiztos győzelem. 4-5 jó egyéni teljesítmény kell ahhoz, hogy Szolnokon lehessen nyerni, ezúttal ez a mi gárdánknál meg is volt" - mondta a 2010-ben még a Zalaegerszeggel bajnoki címet ünneplő Völgyi Péter.

Férfi kosárlabda NB I
Szolnoki Olaj - Atomerômu SE 68-96 (17-20, 16-21, 6-30, 29-25)
Tiszaligeti Sportcsarnok, 2080 néző, Vezette: dr. Valovics I., Kapitány G., Szabó G. (Gencsev dr.)
Szolnoki Olaj: TROTTER 8, Mills 9/3, Horváth Á. 4, Gay 5/3, Trepák 11/3 Csere: Nikolov 13/3, Fodor 2, GREBENÁR 16, Soós -
Atomerőmű SE: L. WILLIAMS 14/6, VOJVODA 10, Kámán 9/3, MORGEN 15, COLE 24/18 Csere: N. Williams 10/6, Kovács Ák. 8, Tóth Á. 4, Kerpel-Fronius -, Kovács Ád. 2, Bus -
Kipontózódott: Fodor (32.)